bugün

3 mayısı türkçülük bayramı olarak kutlanmasına neden olan ırkçılık ve turancılık davası
Ikinci cihan harbi'nde Turkiye'yi "goya" Adolf Hitler'in yaninda savasa sokmak istemek ve bu yonde propaganda yapmak sucundan yargilanan Turkcu-turancilar'in davasidir. saniklardan bir kac tanesinin ismini yaziyorum dikkat! Nihal atsiz, zeki velidi togan, alpaslan turkes, nejdet sancar, hasan ferit cansever, muzaffer eris, ismet tumturk, fethi tevetoglu, said bilgic, nurullah bariman... bu insanlarin mesleklerine bir goz atalim. profesor, doktor, subay, ogretmen, memur, ogrenci vs vs...

Imdi akliselim dusunelim. 3-5 tane profesor, ogretmen, ogrenci, memur ve subay isgal ettikleri mevkiler itibari ile bir ulkeyi bir harbe, hem de cihan harbine sokabilir mi ? bunu akil iz'an kabul edebilir mi ? netekim dava sonucunda adalet yerini bulmus, tum saniklar beraat etmistir.
türkiye'deki türk düşmanlığının ne boyutlarda olduğunu gösteren davadır..bu davada yargılananlara destek olmak için ulus meydanı'na doğru yapılan yürüyüş,destekleyici konuşmalar içermiş, istiklal marşı'yla bitmiştir.ve bu yürekli insanlar ülkeyi bölmekle suçlanmışlardır..
Hüseyin Nihal Atsız'ın savunmasında değindiği, azınlıkların yaptığı ihanetlere ilişkin söylemleri incelemeğe değerdir.

''1- Namık Kemal'in büyük dedesi olan gazi ve şehit Topal Osman Paşa, Nadir Şah'la savaşırken Osmanlı ordusunda bulunan Araplar ve Kürtler topyekûn ihanet ederek ordumuzun bozulmasına sebep olmuşlardır.

2- Balkan Harbinde, Sırplarla yapılan Kumanova Meydan Savaşı'nda Osmanlı ordusundaki Arnavutlar yine topyekûn ihanet ettikleri için ordumuz savaşı kaybetmiştir.

3- Yine Balkan Harbinde Selanik'i müdafaa edecek olan 40.000 mevcutlu kolordunun kumandanı Arnavut Tahsin Paşa, tek fişek atmadan şehri ve kolorduyu Yunanlılara teslim etmiştir.

4- Birinci Cihan Harbi'nde Araplar ingilizlerle, Ermeniler Ruslarla birleşerek ordularımızı arkadan vurmuşlar, Türk esirlerini kesip doğrayarak örneksiz vahşetler yapmışlardır.

5- Türk milletinin idam fermanı olan Sevr Barışını ancak Ermeni aslından Damat Ferit, Arap Hâdi ve Arnavut Rıza Tevfik imzalamıştır. Rıza Tevfik imzada kullandığı kalemi Amerikan Koleji'ne hediye etmiştir.

6- Mütareke yıllarında "Nemrut Mustafa" diye anılan Kürt Mustafa Divân-ı Harbi sırf ırkî bir taassupla Türk vatanperverlerini idam etmiş, Ermeni tehcirlerini bahane göstermiştir. Ermeni tehcirini yapan Türkleri idam etmekle istiklâl Harbine iştirak eden Türkleri idam etmek arasında mahiyet farkı olmasa gerektir.

7- Kurtuluş Savaşında Çerkez Ethem ve yardakçıları, Düzce ve Bolu havalisindeki Çerkez ve Abazalar topyekûn millî dâvâya ihanet etmişlerdir. Bunların bir kısmı Balıkesir havalisinde bir Çerkez devleti kurmaya kalkışmışlardır.

8- Kurtuluş Savaşından sonra Doğu Anadolu'daki Kürt ve Zazalar topyekûn isyan ederek ayrı devlet kurmak sevdasına kapılmışlardır.

9- Daha sonra Türk ordusunda bir yüzbaşı olan Kürt ihsan Nuri, Ağrı Dağı'ndaki Kürtlerle birleşerek ve yabancılardan yardım görerek bir isyan hareketi yapmıştır. Dikkate değer ki ihsan Nuri, kumanda ettiği bölüğü de bu isyana sürüklemek istediği hâlde Kürt efrat kendisine uymuşlar, fakat Türk erat bunu kabul etmemişlerdir.''
bu dava türkiye nin iç politikasını 2. dünya savaşının gidişatına göre ayarladığının göstergesidir. almanların savaşta gösterdiği başarıların ve nazi almanyasının türkiye üzerindeki etkileri dolayısıyla turancılık yükselmiştir. zira savaşın müttefikler lehine dönmesiyle birlikte devlet turancı akımların güçlenmesini önlemeye çalışmıştır. sovyetlerin türkiyeyi tehdit etmeleri nedeniyle daha sonraları aynı durum solcuların da başına gelmiştir.
aslında iyi irdelenmesi gereken bir davadır. zira dava aşamasında türkçüler arasındaki pekçok saçma çekişmelerde günyüzüne çıkmıştır. reha oğuz türkkan örneğinde olduğu gibi.

3 mayıs türkçüler günü olayına temel olan hadisedir. 3 mayısın türkçülük günü olarak kutlanması gerektiği söyleyen nihal atsız ile şu anda bu günü kutlayanlar arasında bulunan mhp/ülkü ocaklarının, ne nihal atsız la ne de türkçülük ile pek bir ilşkisi kalmamıştır, bu da ayrı bir konudur.

iç politikanın , 2 dünya savaşının gidişatına göre ayarlandığı tesbiti ise doğrudur. ismet paşa nın cevval hareketleri neticesinde oluşmuştur. o günler düşünüldüğünde 23 ile 44 arası türkçü bir devlet yapısının olduğunu görebilmekteyiz. sonraları malum trt6...
türkçülerin gurur timsalidir. çektikleri acı bizim için kutsaldır. kim türkçü kim değildir bu davadan sonra gayet iyi anlaşılmıştır. gök çöke yer yarıla atsız atam sağ ola.

(bkz: Türk ırkı sağ olsun)
türkçülüğün ve turancılığın bir suçmuş gibi yargılandığı davadır. Aynı zamanda kemalist sistemin kendi dışındaki tüm sesleri kıstığının bir kanıtıdır. Devlet, yargılananlara, "sen ancak benim istediğim kadar türkçü olabilirsin" demiştir.
alparslan türkeş isminin kamuoyunda ilk duyulduğu inönü mahsülü bir davadır.
atsız hocanın,başbuğun ve diğer dava adamlarının ruhları şad olsun!
Ben dinsizim diyen beyinsizlerin din dersi verdiği çağlara denk gelen bi hadisedir. Dünyada yükselen, hatta çökmeye yüz tutan faşizmden korkup türk milliyetçilerini yok yere heba etmekti amaç. Bir nevi müttefik kuvvetlerin kıçının yalanması, gazının alınması idi.
Bu memlekette sağcı ya da solcu milliyetçi ya da islamci veya komünist olsun herkesin belli dönemlerde devletluların çizdiği sınırın dışına çıkıldığında cezalandırıldığını gösterir.Bu milletin çocuklarına öz yurdunda ne tür muamele yapıldığını gösterir.Hani demiş ya bu memlekete komünizm gelecekse onu da biz getiririz size noluyor? Ya da milliyetçi olacaksak bizim dediğimiz kadar olacağız siz kimsiniz ki? Efendi biz bu memleketi hep birlikte savunan milletin torunlarıyız.Neyin ne olacağına da biz karar veririz.
ikinci dünya savaşı öncesinde türkçülük akımına sırnaşan ismet inönü'nün ikinci dünya savaşı sonrasında sovyet sosyalist cumhuriyetler birliği ve amerika birleşik devletleri'nin sempatilerini kazanmak için çıkarttığı; hiçbir suçu, günahı ve yanlışı olmayan türkiye'nin en önemli düşünürlerinden birçoğunun yargılandığı mccarthycilik örneği dava.

bunun günümüzdeki tezahürü ergenekon davasıdır.

zerre şeref, onur, haysiyet ya da insanî değer barındırmayan davalardır bunlar. güçlünün kendisi gibi olmayana saldırısıdır. yıldırma, korkutma, sindirme politikasıdır. devlet gücüyle terör estirmektir.

ama keser döner sap döner, bugün bunu yapanların burunlarından fitil fitil getirilecek.
3 Mayıs'a giden süreçtir.

vicdanını moskovaya satanları unutma ey türk
liderlerini fikir adamlarını tabutluklara atanları unutma ey türk
vatanını rusa peşkeş çeken soytarı şefi unutma ey türk

unutma ki var olasın.

3 mayıs'a selam olsun,
3 mayıs ruhu ebediyyen yaşasın !
(bkz: hüseyin nihal atsız)
(bkz: nejdet sançar)
(bkz: alparslan türkeş) ve daha niceleri bir kıvılcım bıraktı bugün biz genç türkçüler'e!

türk ırkı sağ olsun
bir benzerini bu aralar zall'ın yapmaya planladığını duyduğum kurmaca bir şekilde türk milliyetçiliğini bitirmek için solcuların kurduğu dava bozuntusu. hani bunlar derler ya bütün darbeler yargılamalar bize oldu diye , bok size oldu.
türk milliyetçiliğine karşı değil, 1930 alman nazi ve faşist italya rejimine özenen ırkçılara karşı açılan davadır.
tabutluklarda milliyetçilere işkence edilmiş uydurma dava. ne gariptir ki darbelere ağlayan, zulmün kendilerine her zaman yapıldığını iddia edenler bu konuda susarlar.
3 mayis turkculuk gununun doğuşuna sebep olan yargı sürecidir. Hüseyin Nihal Atsız, Alparslan Türkeş,Reha Oğuz, Fethi Tevetoglu, Nejdet Sancar ve akla gelmeyen daha nice isimler ağır cezalara carptirildi. Başbuğ Alparslan Türkeş 3 Mayıs'ta göz altına alınan işkence gören dayak atılan onlarca genç olduğunu bildirmiş zaten kayıtlara da geçmiştir..
--spoiler--
türk'ü sevdim, seveceğim. ama bunun sonunda ızdıraplar varmış, felaketler varmış, hatta karşılaşılacak türlü kahpelikler doluymuş. hepsi kabul! türk irkı sağolsun!
--spoiler--

-nejdet sançar *
batıya şirin görünme davası. emin olabilirsiniz işler nazi almanyası lehine gitseydi bu sefer de müttefik devletlerinden yana görünenler yargılanırdı. türkiye dış politikasını yönetenlerin ne kadar zeki olduğunu gösterir bu dava. ha tabutluklar olayı bir rezalettir o ayrı.
türkçü tarafın haklılığı açıkça belli olsa da bu dava sırasında sırf inat uğruna aslında aynı safta olan pek çok yazarın karșı tarafı desteklediği de gözle görülebilir.

hatta bu davadaki kutuplaşma şimdi bile vaktin edebiyatçılarının normalde alakaları olmamasına rağmen; faşizm, kapitalizm ve komunizm ile suçlanmasına sebep oluyor.

arkadaşlar; bu yazarlar fikirleri ve davranışları bir kenara bırakılarak, sadece edebiyatları için okunmalıdır. ben şahsen nazım' ın nfk'ye nfk'ninse atsız'a üstünlüğünü ayırt edemiyorum. çünkü hepsi harika edebiyatçılar. türkçü olmamın bunu değiştirmesine lüzum yoktur. zaten öyle olan ülkelerde edebiyat gelişmez, sadece yerinde sayar.
ismet inönün dış politikası sonucu olan dava hitler yükselirken sosyalistleri hitler çökerken ırkçıları atmıştır içeri bana birini hatırlattı ama çıkaramadım.
görsel
ismet paşa'nın ırkçıları fena yaptığı dava.
görsel