sevdiği entry'ler

türk gencinin ömrünü bitiren üç şey

eksik ve yetersiz eğitim sistemi.
Yanlış seçimler.
Gelecek kaygısı.

sedat peker in söylediklerini doğru kabul etmek

yıllarca bir terör örgütü ( fetö ) liderine hayranlık besleyip onu tövbe haşa peygamber gibi görenlerin şaşırdığı olaydır. ulan sanki bu sedat pekere koruma polislerini falan muhalifler verdi daha birkaç ay önce..

adam diyor ki akp içerisinde benden para alanların isimlerini vereceğim diye ödleri patlıyor diyor. tayyip erdoğana "merak etme tayyip abi sırlarımız benimle beraber mezara gidecek" diyor. bu adamı ve benzerlerini özel af çıkartarak ceza evinden çıkartanlar akp ve mhp liler. bu adama reyis diyenler bu adamdan kahve alıp seçim standlarında dağıtanlar akp liler. şimdi diyorlar ki bu adam uyuşturucu kullanıyor kesin laflarına itibar etmeyin.. şaka mısınız oğlum siz ? bu söyledikleriniz ciddi ise gerçekten büyük zeka problemleriniz var demektir..

bir insana karşı tahammülsüzleşmek

insan olgunlaştıkça insanlara tahammülsüz ve duyarsız olmaya başlıyor. Bugün geri zekalı kalmak çaba ister çünkü öğrenmek istediğin her şey elinin altında. Buna rağmen hiçbir şey düşünmeyip her şeyden habersiz, kulaktan duyma bir hayatı yaşamayı tercih ediyorsa insan kimse ona ve salaklığına tahammül etmek durumunda değil. Bu yüzden tahammülsüzleşmek, kendi başına olmak ve çevrende az insanın olması sağlıklıdır.

Bazen çevresi kalabalık insanlara kafa yoramıyorum. Bu kadar mı karaktersizsin ki herkesle anlaşabiliyorsun, hiç mi yanlışa kafa çevirmek ağır gelmiyor veya hiç mi yanlış, anormal olanı fark etmiyorsun diye düşünüyorum.

geceye bir gerçek bırak

Gitmek derdine bir kez düşen için artık kalmak da yaradır.

müslümanım diye geçinenlerin kuran okumamış olması

biz de müslümanlık padişahlık gibi babadan oğluna geçiyor. kuranın surelerin türkçe okumuyor şu hoca bunu dedi şu şey bunu dedi.

ilk ayet ikra oku ama kimse okumuyor. kul hakkı yiyiyor cuma ya gidip tövbe ediyor. kurban kesip dolaba basıyor.

sonra islamiyet şöyle kötü müslümanlar şöyle. ateisti bile okumuyor. gerçi bizde okuma sevilmiyor kaç kişi kaç kitap okuyor ki.

nilgün marmara

Sylvia plath tan etkilenen ve maalesef aynı sonu paylaşan şair. Sevdiğim bir şiirinin bir kaç cümlesini bırakayım:

"Burada daha ne kadar öleceğim?
Yeryüzüyle gökyüzünün aracısı olarak bulutu haraca
kestiğiniz yerde? Ben size alışamam."

popüler kültür

Tek tip insan yaratma amacı güden saçmalık.

Bu saçmalık yüzünden mutsuzlar insanlar.
Her insanın özel olduğu, davranışının, zevklerin, hobilerinin kendine has olduğunu gerçeği unutulmamalıdır.

Hepimiz 36 beden olmak zorunda değiliz, kas yapmak zorunda da değiliz.
Saçlarımızı sarıya boyatmasak ölmeyiz meselâ.
Sosyal hesaplar açmadan da yaşanabilir.
Sen elma seviyorsun diye, ben neden elma sevmek zorundayım?!
Falan filan...

popüler kültür

Aslında sanılanın aksine birden fazla olan.
Popüler kültür bir yerde başkaları tarafından yönetilmek, yönlendirilmek tabiri caizse tüm seçimlerimizi başkalarının belirlemesi demek.

Ve her kesimin bir popüler kültür dünyası var.
Her kesim kendi yerini sağlamlaştırmak adına kendi kalıp kimliklerini döküyor.

Batılı kalıp kimlik, dindar kalıp kimlik, kapitalist kalıp kimlik..
Pek çok kez bunlar iç içe dahi geçebiliyor.

Batılı, dindar olabilirsin.
Ama kendi seçeneklerini belirlemen şartıyla. Başkalarının sana empoze ettiği şeyleri kabul ederek değil.

Kendi karakterinizi, tercihlerinizi, hatta zevkinizi inşa edin.
Sunulan karakterleri kabul etmeyin.

instagram

insanların bu kadar uçtuğuna inanamıyorum. Herkes kendini her şeyiyle ve her anıyla sergiliyor olması bana aşırı absürt geliyor. Sanki 50 yıl önceden ışınlaşmışım da bugüne yeni bakıyormuşum gibi. Sosyal tımarhane. Kadın ormana boksa gelmiş saçlarını fönlemiş, takılarını takmış ve boynuna hoparlörü almış muhtemelen 30 dk boks yaptı ve fotoğraf çekilmek için istanbul’un bir ucundan belgrad ormanına geldi.

Herkes nasıl kendini olmadığı gibi yansıtmaktan rahatsız olmuyor bu çok karaktersiz bir davranış. Para için hayatının her dakikalarını paylaşıyorlar. Bunlarla nasıl baş edebilir insan hayret ediyorum. Kanser mecra ve kanser insanlar.

türk kızlarındaki ahlaki çöküşün nedeni

Ahlaki çöküşten kasıt nedir kimse yazmamış ama okuduklarından açık giyinmek ve seks yapmak olduğunu anladım. Bir tarafın özgürce çekinmeden gerçekleştirdiği diğer tarafın çekindiği ve ayıpladığı bir durum ahlaksızlık değildir. Bir taraf bastırılmışlığa karşı geliyor ve normali yaşamaya cesaret ediyordur. Buna ahlaki çöküş demek yanlış olur.Artık kimse bir başkasının ahlak anlayışına kulak asmıyor ve kim ne der diye düşünmüyor. En azından z kuşağı için böyle. Kızlar kendilerini süslemeyi seviyor. Kendinde en güzel olan bedenleriyse bununla varoluyorlar ve bu araçla sosyalleşiyorlar. Güzel ve seksi olan bedeniyle zeki olan aklıyla ilişkilerini kuruyor ve sosyal kalıyor. Açık diye kastedilen çöküşün nedeni o halde kendini beğendirme, kendini beğenmedir. Seksin normalleşmesinin nedeni yeni neslin dini anlayışının olmaması, çevreye kulak asmaması ve istedikleri gibi yaşamasıdır. insan nasıl mutluysa öyle yaşamalı bir başkasına zarar vermediği sürece. Bir kadının etek giymesinin kime ne zararı var veya iki gencin sevişmesinin. Asıl ahlaksızca olan bunların baskılanması ve gençlerin etiketlenmesidir.

insanın zoruna gidiyor

Milletin açım demesi üzerine duyulmamazlıktan gelmeleri, geçinemiyorum diyene bence biraz abartıyorsun denmesi, insanların ve özellikle genç insanların geçimsizlikten intihar etmesi ve sokaktaki çocuk ve yetişkinlerin ayağında bot olmamasına karşın politikacıların “Yoksulluk Türkiye için Sorun Olmaktan Çıktı” demesi, milletin mal yerine konması insanın zorunda gidiyor.

gecenin şiiri

‘Yan yanaydık
ve şehir böyle mucize görmemişti...’

polislerin biraz şey olması

Faşist, kimliksiz, belirsiz, renksiz, duruşsuz, bağımlı,düşünmeden uzak, niteliksiz...

sekiz köşe kasket

görsel

Geleneksel giyimde başa vurulan şapkanın adı Sekiz Köşe'dir. Elazığ'a özgü sekiz köşe şapkanın her bir köşesinin bir anlamı vardır. Elazığlı bu hususiyetleri taşımak zorundadır. Selçuklu sanatında sekizgenler önem arz eder. Kimi araştırıcılar sekiz köşe şapkanın bu motiften esinlendiğini ifade ederler.

https://www.kulturportali...kulturatlasi/8-kose-sapka