bugün

the walking dead

--spoiler--
ilk iki bölümünü izledim. çok başarılı buldum. izleme listesine bir dizi daha eklendi sanırım. bazı zamanlar iğrençliğin dozajını kaçırsalar da film tadında bir dizi olduğundan kaçırılmamalı diyorum. midesi sağlam olanlar izleyebilir.
özellikle bölüm sonları ilginç. ilk iki bölümde de sonları iyi yapmışlar. makyajlar iyi. görsel efekt olarak mükemmel olmasa da iyi. oyunculuklar da fena değil.
pilot bölüm bence çok güzeldi. şerif rick şehri o halde gezerken empati kurmayı başarırsanız nasıl iyi oynadığını anlarsınız. onun da sayesnde pilot bölümden dizi'ye bağlanıyorsunuz zaten.
1.bölüm'DE atın ölümüne bayağı üzüldüm yalnız. bir de keşke şu dam'daki herif geberseydi diyorum. hani şu redneck olan dallama. ileride kesin bizimkilerin başına bela olacak bu adam.
bir de benden söylemesi. 1. ve 2. bölüm'De sık sık gösterdiler ya bir zombi'yi. askerlik arkadaşını görmüş gibi bizim tahtalı köy şerif'ine bakıyordu hani. o da ileride hikaye'ye dahil olur kesin.
ileride olacaklara dair bir tahminim de şerif'in kaltak karısının kendisini ortağıyla aldatması sebebiyle, bizim şerif o yardım ettiği sarışın kadınla ilişki yaşamaya başlayacaktır.
--spoiler--
inşallah ilk 2 bölüm'DEki ivmesiyle güzel bir şekilde devam eder.

(bkz: walk dead people walk)