bugün

kadınların paraya ve güce tapması

sevgili sozluk yazari kardeslerim !

oylesine televizyon izlerken bir anda aklima gelen bu dusuncemi sizlerle de paylasmak isterim.kizlarin hayran oldugu bagira cagira istedikleri arzuladiklari erkeklere bakiniz.televizyon yildizlar, sporcular, medyatik isimler vs. demem o ki kendi ulasamadiklari bazi degerlere bir erkegin arkasindaki kadin olarak sahip olmak ve altin gunlerinde.benim kocamda soyle soyle cok kazanir boyle boyle yeni araba aldi derler.halk arasinda ideal erkek tipine bakarsak yine sunu goruruz; ideal kocalar hep doktorlar, muhendisler, memurlardir. hic kizina sen su sairle, su yazarla, su dusunurle evlen kizim diyen teyze gorduk mu ?

biraz daha derine inecek olursak bunun sebebinide gorecegiz:

kocana istek duyacaksın,

seni o yönetecek.

incil-genesis-bolum 3-satir 16

anlasilacagi uzere kadin daima kendinenden daha guclu olani, daha zengin olani arzulayacaktir.

bir de bunun kadin kadina girilen yaris boyutu vardir ki o daha bir hostur.bir cok kadin hayatta o kadar az sey basarmistir ki artik kocalarinin basarilari ile tatmin olup onun basarilariyla ovunurler.dugunlerde derneklerde kocalarinin ne kadar basarili ne kadar cok kazandigini anlatip dururlar.

burada erkegin durumuda ilginctir tabi bazi tabi ihtiyaclarini karsilamak icin birlikte oldugu kadindan istedigini alirken ona tum istedigini ve hatta sosyal statusunu dahi verir.bilmedigi sey ise onu sevdigini sandigi esi aslinda onu degil onun gucunu, sosyal statusunu ve parasini sevmektedir.

simdi bir cok disi uuser hemen bana cemkirmeye bu yaziyida eksilemeye baslayacaktir.dogaldir haklaridir.
suphesiz ki tanim olmadigi icin silinecek bu entry onun icin;

tanim * kadinlarin paraya ve guce tapmasi durumudur.