bugün

machete

b movie diyorlar, sinema'da izlenmemesi gereken bir film diyorlar. doğru da diyorlar ama eğer ki uygun bir mod'da izlenirse çok eğlenceli bir film. tabi kopan vücut parçaları, her taraftan çıkan güzel vücutlu kadınların organlarının filmi +18 yapması bazılarının filmi izlemesini sakıncalı hale getirebilir.
--spoiler--
filmde yok yok. yani oynayan oyuncular açısından. danny trejo, robert de niro, jessica alba, steven seagal, michelle rodriguez, lindsay lohan ilk aklıma gelen ünlü oyuncular. film bu isimlerin kalitesine yakışmıyor ama sanırım onlar da eğlencesine oynamışlar.

machete karakteri (danny trejo) haricinde rolüne yakışan, ciddi ciddi oynayan ve sırıtmayan biri yoktu açıkçası. zaten machete de filmi tek başına götürdü. sürekli birilerini pataklıyor ve süper kahraman edasıyla amerikalı ve meksikalı godoşların ağzına sıçıyor ve meksika'dan amerika'ya sürü halinde geçişlerin önünü açıyor. hem de nickname'i olan machete ile.

jessica alba ise yine o müthiş güzelliğiyle (ki bana göre en güzel iki üç ünlüden biridir) arzı endam ediyor filmde. ama herşeye rağmen, daha doğrusu güzelliğine rağmen rolü çok iğreti. yani diğer filmlerindeki jessica alba yok. bir ara bizi "aha da bu ünlüyü de çıplak gördüm, ölsem de gam yemem artık" psikolojisine soksa da bunun bilgisayar teknolojisi ile yapıldığı, o sahne'De (duş sahnesi) üstünde iç çamaşırı olduğunu öğrenince hayatımız karardı*
robert de niro yavşak bir senatör'ü oynuyor filmde. kusura bakmasın ama danny trejo'dan sonra rolüne en çok yakışan adam kendisiydi. yavşak adam rolüne uygun tip ve mimikleri var.

michella lost'daki gibi yeniden köfte dudaklaryla azdırdı bizleri. kendisine bir diğer lost karakteri lapidus yani bu filmdeki jeff fahey eşlik etti. ama burada kötü rolde. sonunda mortu çekti zaten. gerçi o kız (ki bu lindsay lohan olüyor) ve karı sayesinde bu adamın kafayı yemesi gerekirdi. ya incest olacak ya kafayı yiyecekti. machete'ye bulaşıp intihar etme yolunu seçti. anne kız çıplak yüzüp sevişiyorlardı lan* zaten machete cezayı kesti sonunda**
--spoiler--
anlayacağınız sadece eğlenmek için izlerseniz ve ben bu filmi eleştirmeliyim modunda izlemezseniz sizi baymacak türden bir film. hiçbir şey yoksa da en azından jessica alba, michelle rodriguez ve lindsay lohan'ı izlersiniz.
--"machete don't text hacı"
--"ama machete duruma uyum sağlar hacı"