bugün

akp nin gerçek hedefi bop ve 2015

muhalefetin yaptığı saçma korkutma politikalarından biridir. seçimleri neden kaybettiklerine de güzel bir örnek. negatif propagandanın kazandığı ne zaman görülmüş? ancak insanları marjinalleştirir, iktidarın ayağında pranga gibi gözükür ve iktidar bu sayede yapamadığı veya yapmadığı şeyler için marjinallerin tavrını örnek göstererek kazanmaya devam eder.

mesela kürtlerin makul evrensel hak istekleri bile pkk isteği olarak gösteriliyor ve kürtlerin bu isteklerini dile getiren ister chp, ister mhp, ister akp, ister bdp olsun pkk yandaşı diye nitelendiriyor. yıllar önce terör biter ve demokratik bir sisteme ulaşılırsa genel af düşünülebilir diyen akp için pkk yandaşı vatan hainleri diyen chp ve mhp'yi gördük, yıllar geçti mhp bir 23 nisan'da genel afı gündeme getirdi, bu kez kendiyle ters düştü ama chp ve akp aynı suçlamayı yaptı. geçenlerde de chp referandum da aynı şeyi dillendirdi ve bu kez de o suçlu oldu. meclisteki tüm partiler terör bittikten sonra genel af düşünülebilir dedi. demesine de gerek yok. zaten terör biterse olumlu bir ortamda zaten kendiliğinden gündeme gelecek birşeydir. gereksiz yere zamansız öten horuzu keserler. hele o horozu uyandıran kendinizseniz bundan şikayet de edemezsiniz.

demek ki politika için kürt meselesini kullanırsanız çarşafa dolanabilirsiniz. insanları marjinalleşip de sonra normal istekleri yaptığınızda zamanında yediğiniz hurmalar kıçınızı tırmalar.

bana kalırsa bu tür propagandalara devam edilmeli ve akp'nin güç kazanmasına, yapmadıkları için bahane bulmasına yardım etmeliler. akp hiçbir şey yapmasa bile karşısındakilerin tavrı akp'yi güçlendiriyor. muhalefet; bazı psikopatları, demokrasiden nasibini almamışları marjinalleştirdikçe normal vatandaş bu marjinallerin desteğiyle birilerinin başa gelmesi durumunda kan gövdeyi götürecek, saçma komploların peşine düşecekler endişesiyle akp'ye daha çok yapışıyor.