bugün

ahmet çakar

bu akşamki oradaydım belgeseline konuk olan eski hakem, şimdilerin yorumcusu, medyatik kişilik, ayar uzmanı, duygusal insan, haşin bünye, reklam yıldızı, pazartesi akşamlarının vazgeçilmezi, beş mucizesinin yaratıcısı, sözlükte bulunma sebebim, daha neler yazmam gerektiğini bilemediğim insan evladı.

bu akşam 16 kasım 1991 fenerbahçe beşiktaş maçı anlatıldı oradaydım belgeselinde. hocam konuştu, yaşadıklarını anlattı, tarihe ışık tuttu. kendi ifadesiyle "şık şık şık ahmet çakar şık şık şık eski hakem" alt yazısı ile karşımıza çıktı.

ama benim bildiğim, sevdiğim, söyleyecekleri merakla beklenen birisi değildi bu programda. çıktı, sadece ve sadece anlattı. yorum yapmadı. ayar vermedi. ses tonu kısılmadı, göz bebekleri ufalmadı. anlattıklarını pekiştirmek için kullandığı sağ eli hiç kalkmadı yerinden.

ben santra'daki ahmet çakar'ı tercih ediyorum hocam. orada doğalsın çünkü, hani hep sen dem vurursun ya beden dilinden, işte o beden dili seni yaktı bu gece. iki elini göbeğinin hizasında kavuşturman vardı ya, işte o anlatırken rahat olmadığını gösteriyordu. sen anlatmıyordun, birileri senden anlatmanı istiyordu. seni rahatsız eden de buydu. sipariş almıştın hocam, seni kasan da buydu.

benzer hisleri alpet reklamında da yaşadım ben, birileri senden bir şey söylemeni istedi, sen de söyledin. hatta elinle beş işareti bile yaptın. sana bıraksalar eğer, eyyy alpet eyyam yapmaaaa diye başlamaz mıydın reklama. başlardın.

tez konusu edilecek bir insansın sen hocam, ama benim yaşım tez yazmak için geç artık.