bugün

otobüste kitap okuyamamak

belediye otobüslerinde kitap dergi veya gazete okuyabilenlere hep özenmişimdir.çünkü hiç beceremediğim bi durumdur.otobüste kitap okumaya çalışınca direk başım ağrıyor,baş ağrısını umursamayıp okumaya devam edersem baş ağrısına mide bulantısı ekleniyor.hala inatla okumaya devam edersem ki hiç denemedim büyük ihtimalle yanımda oturan kişinin üstüne kusarım.yanımdaki kişi büyük ihtimalle "teyze" olur. çünkü benim öyle bi kara talihim var. belediye otobüslerinde genelde oturamam ama oturursamda büyük ihtimalle yanıma otobüste otururken cam açtırmayan teyzelerden biri oturur. büyük kara bi büyü yapılmış bana galiba. neyse, ben yanımdaki kişinin üzerine kusarsam bu kişi de teyze olursa berbat bi sonuç ortaya çıkar. teyze önce "ayh" diye bi çığlık atarak ayağa kalkar, otobüste büyük bi kaos ortamı oluşturur.bende ilk durakta inmek zorunda kalırım. ben ilk durakta insemde teyze olayla ilgili yüksek sesle konuşmaya devam edip tüm otobüstekilerin beynini yer, sonra otobüstekilerde bana ağız dolusu küfür eder,bense üzerimde kusmukla salak gibi eve gitmeye çalışırım.gördünüz mü otobüste kitap okumaya çalışmam nelere mal oldu?
ama gerçekten otobüste kitap okuyabilenlere çok şaşıyorum. lan hiç mi başınız, gözünüz ağrımıyor? vay anasını. otobüsün ani fren yapması da etkilemiyor ha bu gibileri konsantre olmuş bi şekilde kitap okumaya devam ediyorlar, çok özeniyorum yahu.
mesela ben yine aynı sebepten sınav sabahları otobüste derste çalışamıyorum. çünkü çalırsam biliyorum ki sınava girecek beyin kalmaz akar gider otobüse. ben final dönemlerindeki başarısızlıklarımı buna bağlıyorum sevgili dostlar. bakıyorum etrafıma herkes deli gibi ders çalışıyor otobüste ee tabi başarılı olurlar çünkü otobüste öğrenilen bilgi kalıcıdır.çünkü böyle sallana salllana okuyosun ya bilgiler beyin kıvrımlarına iyice yerleşiyor asla unutulmuyor o bilgi.
son olarak otururken kitap okuyanı anladım da belediye otobüsünde ayakta kitap okuyanı da var lan,geçen gördüm.o abiyi gördükten sonraki yaşadığım eksen kaymasını hala düzeltebilmiş değilim.ben ayakta zor duruyorum adam ayakta kitap okuyor yuh ulan yuh.kendisine burdan saygılarımı iletiyorum.
şunu söyleyebilirm ki; otobüste kitap okuyabilen kişiler benim gözümde klimayı icad eden willis carrier dedem kadar kıymetlidir şu sıcaklarda hatta ayakta kitap okuyabilenler parnak farkıyla öndeler o derece.