bugün

opel vectra

toplam a,b ve c olarak 3 kasaya sahiptir.
a kasa 1988-1996 yılları arasında üretilmiş olup sağlamlık açısından diğer 2 vectraya göre 1 adım öndedir.
ülkemizde 1.6 gl (sun),1.8s,2.0 gl,2.0 gls ve 2.0 gt takılarıyla satışa sunulmuştur.
en sportif versiyonu olan 2.0 gt opel astra gsi da da kullanılan 150 hp güce sahip sfi motora sahiptir.sportif alaşım jantları ve tampon-çıtalarındaki kırmızı şeritlerle kardeşlerinden sıyrılmaktadır. bagaj üstünde şık bir rüzgarlığa sahiptir ve arka stopları karartılmıştır.

b kasa vectralar 1996-2002 yılları arasında üretilmiş olup ilk çıktığı yıllarda ülkemizde büyük ilgi görmüştür.
2.0 cd,2.0 gls,1.6 gl,2.5 cdx,2.0 gt isimleriyle satışa sunulan vectra,1999 yılında kapsamlı bir makyaja girmiştir.
insanların aklında her zaman yer etmiş dış dikiz aynası tasarımına sahiptirler. iç mekanda kullanılan malzeme kalitesi bir hayli artmıştır. kokpit tasarımı 90'ları yansıtır. her opelde olduğu gibi direksiyonu serttir, manevraları yorucu kılar. elektronik aksamında problem çıkaran b kasa vectralar olduğu söylenmektedir.

c kasa vectra,2002 yılı sonbahar ayında piyasaya sürülüp,alman ekolünden uzak bir tasarım anlayışına sahiptir. amerikan otomobillerine benzer. iç tasarım kaba olmakla birlikte işçilik ve malzeme kalitesi tatminkardır.
2004 yılı öncesi modellerde arka stoplar ve yan sinyallar turuncudur.
en çok 1.6 litre 100 hp gücündeki motorları ülkemizde tutulmaktadır. ne var ki bu motor yüksek ağırlıkla başa çıkamadığı için yüksek tüketim değerlerine sahiptir.
dizelseverlere ilk başta eski nesil 2.0 dti motorla yanıt verirken,sonraları bu motor yerini 1.9 cdti motora bırakmıştır. yüksek vergi dilimine girmesi dezavantajıdır.
2006 yılında kapsamlı makyaja giren vectranın ön tasarımı kardeşi opel astra h ye benzetilmiştir.
2008 yılı sonu itibariyle yerini opel insignia ya bırakan opel vectra, her daim vw passat ile kıyasıya rekabet içerisindedir,ancak her nedense passat ın gölgesinde kalmaktan kendini kurtaramamıştır.