bugün

saç dökülmesini önlemenin yolları

ilk iş, mutlaka bir doktora gidin. zira saç dökülmesi mevsimsel, stressel nedenlere bağlı olduğu gibi tiroid, kansızlık, hormon bozukluğu gibi ciddi rahatsızlıkların göstergesi de olabilmekte.

eğer saç dökülmesi bir hastalık dışında ise* doktorlar kalan saçlarınızı kurtarmak ve henüz saç hücreleriniz ölmemiş ise yeni saç çıkarmak konusunda bir çok yardımcı ilaç da önerebilmekteler.

bunun dışında kocakarı ilaçları olarak nitelenen bazı yöntemler ise şunlar;

- şampuanınıza 3-4 diş sarımsağı rendeleyebilir veya bunun için özel olarak üretilen sarımsaklı şampuanlardan kullanabilirsiniz.

- şampuanınıza çam terebentin ekleyebilirsiniz.

- aktarlardan bulabileceğiniz saç için kullanılan yağları karıştırıp saçınıza maske yapabilir ya da hazır saç bakım yağlarından kullanabilirsiniz. (saç için kullanılan en bilindik yağlar badem yağı ve zeytin yağıdır.) bu yağ karışımlarına eczanelerden temin edebileceğiniz bepanten, bemiks, evigen ampulleri de kırabilirsiniz.

- saçınızı ısırgan ile yıkayabilir ve ısırgan çayını içebilirsiniz.

ayrıca market şampuanları olarak genellenen**** içinde kanserojen olan köpürtücü maddelerden çokça kullanılan şampuanlar yerine eczanelerde satılan şampuanları kullanabilirsiniz.

ama; saç dökülmesi sorunu ile bir endokrinoloji uzmanına başvurup, 30 olması gereken değeri 700 çıkan ve yaklaşık 8 aydır tiroid tedavisi gören biri olarak**** önerebileceğim en önemli şey kesinlikle ilk iş bir doktora görünün.

(bkz: dediğimi yap yaptığımı yapma)

ve kaçınılmaz olarak;
(bkz: sözlüğü kadın kuaförüne çevirmek)