bugün

eldeki silah telefondaki polisten iyidir

bireysel silahlanma kadar salakça bir şey yok.

şimdi ortada bir devlet, kendi kendine iddiası, sen vergi ver benim askerim var dışardan aksiyon halinde savunurum polisim var içeriden birşey çıkarsa korurum onun dışında yol su elektrik diyor sen de vergini veriyorsun ve kısa dönemler halinde de accountancy hakkını kullanıp oy veriyorsun.

şimdi bu devletin iddiasına istinaden senin anaysal haklarına yönelik (yaşama, para kazanma, üreme vs) bir tehdit oluyor ise ve devlet kendi varoluş iddiasını yerine getiremiyor ise senin yapman gereken önce accountancy * hakkını kullanıp başka yöneticiler seçmektir, bu da tutmazsa o devletin yapısallığı iddiasını desteklemiyor ise de yeni bir devlet kurmak için harekete geçersin -türkiye cumhuriyetini kuruluşu osmanlıdan vazgeçiş-. bunlar senin birey olarak yapman gereken.

öte yandan ya devlet yapamıyo biz silahlanalım demek salakça. salakça çünkü senin iddian devlet beni tehlikelere karşı koruyamıyor demek iken, çözümün herkesin silahlanması yani sana tehdit yratabilecek bireylerin de normalde tehdit olmayan ama eline silah alınca gaza gelip tehdit durumuna girecek olanların hepsinin elinde silah olmasını sağlamak.

ne kadar muhteşem gerizekalıca bir çözüm olduğunu umarım görüyorsunuzdur. elinde silah olan insanların eninde sonunda söyleyecekleri tek kelime "keşke"dir. silahların tek bir temel amacı vardır, öldürmek.