bugün

ne mutlu türküm diyene

yalan dolan. bak ben mutluyum. hakikaten mutluyum ama bence yalan. yurt dışında seni türk sanmasınlar diye yüzünü ısrarla açık renk fondötene buluyorsan ve saçlarını sarıya boyadıysan ve ülkene geri döndüğünde "aha aha beni italyan sandılar" diye gururla anlatıyorsan senin türklüğünle alakalı bazı sorunların vardır. türk olmak güzel bir şey. herkes türk olsun, ille de türklük demiyorum ama şahsım adına memnunum. iyiyim böyle ben.

ya da bi yunanistan göçmenliği, boşnaklık falan varsa sende bir iki kuşak önceden ve sen bunu üç gündür tanıdığın insana bulduğun ilk fırsatta söylüyorsan ben senin feci aşağılık kompleksleri içinde olduğunu düşünürüm.

bir de yabancılara bizim türkiye çok modern, sarışınlarımız da var bizim falan diye laf anlatmaya çalışıyorsan, ve bir amerikalı türkiye hakkında çok az şey bilince sen "çok cahiller ağbiee yeaööööö" diyosan lütfen ortadoğu ülkelerini biraz araştır ve oku. önce kendi cahilliğini, sonra dünyadaki yegane kültürlerin avrupa kaynaklı olmadığını görebilirsin. ve bir avrupalı olabilmek için veya bir yabancıdan "aa ben seni avrupalı sandımdı" lafını duyabilmek için böyle canhıraş bir çaba göstermek zorunda kalmazsın.