bugün

sagopa kajmer

daha önceki coştuğum entry'imde de belirttiğim üzere bu adamın müzikleri olmuyor artık. yemiyor be sago bizim makine bu samanı. binlerce kez söylemişliğim de vardır, sagopa'nın bir pesimistin gözyaşları albümündeki hiçbir şarkıyla yeni albümlerindeki hiçbir şarkı boy ölçüşemez.

bi kere artık sago hece ölçüsü diye bir şey bilmiyor. farsça kelime kullanmıyor. diğerlerinden hiçbir farkı yok yani. olay bu. önceden ölçüler birbirini tutardı, ahenkli olurdu normal dilime dolandğında.

bilgisayar ortamında bir dıptıs tutturuyor, üstüne söz söylüyor. önceden ne bileyim nasıl yapıyordu müzikleri ama her şarkıda bir orijinal müzik vardı. skitler ile şarkıların arasında bile melodi benzeşimi vardı. şimdi benzeşimi bırakın, skit yok yav. yazık ediyor kendindeki cevhere. "nerede o eski sago diyenlere sesleniyorum, yazılarım hala sert" diye açıklama yapıyor. şimdi sen şiir yazmıyorsun sago, şarkı yapıyorsun. o şiirin bi de melodisi olmalı. değil mi ama?

ha bi de, artık böyle kalıplaşacak, akılda kalacak özlü sözleri yok. uğurla bahtiyarları şarkısında 10 satırda 7 tane özlü söz bulurum ben. ama artık sadece bir mesaj vermek istiyor gibi. şarkının genelinde bir olay var gibi.

rapin doğasında bulunan eleştiri ve hiciv kültürü 2003'te kaldı zaten değil mi? romantizma, ikimizi anlatan bir şey, kits, pesimist ep 4, pesimist ep 5, saykodelik ep albümlerinde isyan, eleştiri, hiciv bulunan bir şarkı gösterin bana. eski albümlerinde kaldı o şeyler. ne olursa olsun benim sabrım taştı be sago. seni metalcilerin içinde bile savunuyorum ben. bunu teşekkür almak için söylemiyorum. seni sevdiğim, şarkılarına değer verdiğim ve insanların senin gibi bir cevherle tanışmaları gerektiğine inandığım için yapıyorum bunu. son umudum çıkaracağın solo albüm olacak. ben bu albümünü de orijinal aldım lakin yazık oldu. verdiğim para helal olsun. parasında değilim fakat sana yakışmayan bir albüm bu. bardağı taşıran damla olacak bu birçok sagocu için.

birçok emolar kırolar var facebook'taki sapa kajmer gruplarında. sagopa'mmm (l), saqo qaf-qef yazanlar var ya. ben onlarla bir ortak noktataşımak pahasına seni seviyorum. seni dinliyorum. seni savunuyorum. ama sen napıyorsun sago. övünerek söylediğin, bir solo şarkı var dediğin şarkı orhan gencebay bestesi çıkıyor. her şarkının sonuna scratch yapmışsın, iyi güzel. amacı ne bilemem, ama iyi olmuş.

ayrıca bu 3 boyutlu çıkan müzikler sana yakışmıyor. bu müziklerde hiçbir asilik, başkaldırı olayları yok. rap tarzında değil işte anla. ben onu bunu bilmiyorum arkadaş, ben o eski sagopa'yı istiyorum gelecek solo albümde. düzeni eleştiren, iyi sözler içeren, 37 tane rap yaptığını bile bilmeyen aciz pireyle uğraşmayan bir sago istiyorum. karabiber duası'nı yapan sago başka bi sago idiyse madem bana o sago'yu verin beyler. yok eğer bu bizim sago idiyse de evet bağırıyorum ben o sagopa'yı istiyorum.

sınıfta yeni albümlerini bilenler tarafından aşağılanıyorum ben ya. adam slayerdinliyor şimdi, ben adama ar gelir mekan dinletmişim adam etkilenmiş. bi de bendeki sen albümündeki ne olur şarkısını ardından da onları da anlıyorum'u dinlettim adam uyudu. yuh falan filan gırla gitti sonrasında.

müziklerinde hiçbir derinlik kalmayan bir sagopa istemiyorum ben. ne olur şarkısını açın kulaklıkla bi dinleyin sayın yazarlar. düğünlerde istek şarkı alıp da söyleyen düğün şarkıcısının melodisi var arkada. bir de benim inim hiphop, geçmişi gölgeye teslim ettim falan dinleyin. arkadan gelen 2003, kuvvetmira, yo, klementin sözlerini dinleyin. sonra gelin dinleyebiliyorsanız bu albümü dinleyin. sonrasını sagopa'ya bırakın, 2 sene düşünsün. *