bugün

abdurrahim albayrak

kendi ağzından 2 defa duyduğum efsane bir anısı vardır;

birgün kampta suat, tugay, sedat, arif muhabbet edelim abi diye odaya çağırmışlar abdürrahim albayrak' ı. suat da bir dönem çok meşhur olan ve televizonyonu kumanda edebilen saatlerden varmış. muhabbet ederlerken arif(çok emin değilim isimlerden) 'televizyon açıl' demiş ve televizyon açılmış. 'kanal değiş' demiş kanal değişmiş ve abdürrahim albayrak dayanamayıp girmiş olaya:

abdürrahim: napıyorsun oğlum?
arif: abi bende bir güç var televizyonun kanalını değiştirebiliyorum
abrüddahim: la oğlum saçmalama olur mu öyle şey? hanginizde kumanda söyleyin çabuk?
arif: al abi kumanda sende dursun bak yine yapayım

ve arif yine kanal değiş demiş kanal değişmiş. ses açıl, ses kapan. televizyon kapan... ne derse o oluyormuş. abdürrahim albayrak kaldırmış bunları duvarın önüne dizmiş, ellerinide kaldırttırmış. şimdi yap bakayım demiş. arif yine ne derse suat saatiyle aynen yaptırmış televizyona. abdürrahim albayrak iyice delirmiş nasıl oluyor bu diye.

arif: abi tamamen manyetizmle alakalı. bak sana da dokunayım sen de yaparsın.
abdürrahim: la olur mu öyle şey arif yav.
arif: abi bir dokunayım bak görürsün.

daha sonra elini tutmuş abdürrahim albayrak' ın. abdürrahim albayrak kapan televizyon demiş ve suat televizyonu kapatmış. açıl demiş, suat da açmış. abdürrahim albayrak büyük bir heyecan, şaşkınlık ve mutlulukla çıkmış odadan. yöneticilerin yanına gitmiş. 'bakın' demiş 'şimdi size ne yapacağım' ve televizyonda dönerek 'açıl' demiş, tabii bir şey olmamış. yöneticiler filan şaşkın tabii ki. 1 gün boyunca nerede televizyon görse komut vermiş ama bir bir hareket yok haliyle. ertesi gün antremana geldiğinde tüm takım sıraya girmiş ve önlerinden geçen abdürrahim albayrak' ı kahkahalarla selamlamışlar. *