bugün

spoiler

film ya da kitap başlıklarında kullanılması gereken uyarı.

izlemediğiniz fakat izlemeyi düşündüğünüz bir film hakkında fikir sahibi olmak için ne yaparsınız? sözlük bu işe de yaramayacaksa başka işe yaramasın zaten. açar sözlüğe bakarsınız, ne menem bişeydir bu film diye. ama orada filmin sonunun yazdığı bir entri okursanız işin tüm tadı kaçmaz mı? evde sopa aramaya başlamaz mı insan?

burayı topluca gidilen film çıkışında sohbet ettikleri kafe zanneden bazı yazar arkadaşlar var. ha işte onlara diyorum. arkadaş diyerek yakınlık gösteriyorum ki, beni dinlesinler, bana kulak versinler.

yapmayın, etmeyin.

sen filmini izledin, film senin üzerinde çeşitli etkiler bıraktı anlıyorum, bunları paylaşmak istiyorsun bizimle. çok normal, herkes böyledir. ama cancağızım bırak da ben de filmden etkileneyim, ben de çeşitli duygulara gark olayım. neden filmi ikimiz de izledikten sonra özel mesaj aracılığı ile sabaha kadar sohbet etmeyelim, neden bunu yapmak yerine izlemekten vazgeçtiğim filmin dvdsini sokacak yer ararken bir yandan sana küfretmekle kendimi yorayım? neden olsun ki bunlar? neden kardeşçe yaşamak varken bunlar olsun?

filmin heyecanından gaza gelip destursuz yazmak düşüncesizlik, salaklıkken, bunu bile isteye yapmak ortamı terörize etmektir.
(bkz: bunu yapan insan olamaz)

gün gelir devran döner, sen de bir spoiler kurbanı olabilirsin, ki inşallah olursun.
başka canlar yanmasın diye spoiler kullanın, kullanmayanları dilediğiniz yöntemle uyarın.