bugün

türk dizilerinin hiçbirini izlememek

tabii bu kavram orataya türk dizilerini izleyen banal ve ne izleyeceğini bilmiyormuşçasına atılırsa ne tepsitin ne de önermenin bir anlamı veya doğruluğu kalır. asıl olay türk dizilerinin neden izlenip izlenmediğidir.

birincisi, üniversite çağına ulaşmamış çoğu genç yani eğer liseye gidiyorsa evinde ne kotasız interneti olmakta ne de üniversiteli gibi boş vakitleri bulunmakta. bu nedenle eğer yabancı dizi izleyecekse bu sadece cnbc ile sınırlı kalıyor. şimdi bu noktada da cnbc'den yabancı dizi izlemek olayı eğer marjinallikse aha ben de onu sıradan buluyorum diyebilirim mesela. işte o nedenle gerek cnbc'nin zaten 40 dakika olan diziye reklam koyması gerek verdiği dizilerin çok popüler diziler ve güncel bölümler olmaması nedeniyle bu yaştaki dönem için yabancı diziler biraz uzak kalmakta ve bu nedenle de türk dizilerine yönelinmektedir.

türk dizilerine gelince, gereksiz uzunlukları, boku çıkan reklamları ve anlamsız senaryoları ile gerçekten sınıfta kalır cinsteler. maalesef aralarından çıkmaya çalışan diziler çok ama çok ender oluyor. bu aralar hepimiz ezel'den ümitliyiz ama bakalım o ne kadar dayanabilecek kendi çizgisini bozmadan ilerlemeye.

ancak üniversiteye gelmiş, elinin altında sürüce imkan olan bir gencin, bu kadar kaliteli yabancı yapımı izledikten sonra hala gidip aşkı memnuda kim kime kaymış diye izlemesi gerçekten bana çok garip gelmektedir.