bgielle

abi içimde kalacak, çatlarım, uludağ sözlük yazarıyız lan açılın...

şimdi dün gece "bgielle" nick'li bu yazar ulusal bir kanalın canlı yayında "sanat ve sanatçı" bağlamlı çeşitli söylemlerde bulunmuş, hazırlıksız bir konuşmayla kendince fikir beyan etmiş ve hatta ötesinde bir sanatçıyla tartışma sınırları dahilinde bulunmuştur. gerek baktığımız kadarıyla canlı, gerekse de online ortama düşen video'lardan gördük, takip ettik. bu fikirlerin tamamına yakınını benim de saçma bulmam konusuna hiç girmeden bir şeyler söyleyeceğim tamam mı? hiç girmedim! şu anlık bu yazarın o gün orada ne söylediği, ne ettiği önemli değil benim bahsedeceğim konu dahilinde. anlaştık bence.

gelgelelim, bu bazı ortamcı zirve elemanları(malum!) yine sahnelerde işte... paragraflar dolusu yazılarla gerek bu başlık altında gerekse de ilgili diğer başlıklarda kraldan çok kralcı olma yoluna yine gitmişler, yine beklentileri boşa çıkarmamışlar görüldüğü gibi. öyle ki; kimisini okurken doğrudan, birinci şahıs bgielle'le muhatap olmuş hissine kapılıyorsun hatta. "sen konuşaydın, seni göreydik?!" falan... uvv... argümanını siktirtme lan zirve şöforü! sen ne ayaksın da bi' aynı ortamda bulundun diye bgielle nick'i adına cevap verme yetisini kendinde görüyorsun asıl?

öte yandan asıl muhatabımız bgielle de, tüm bunların akabinde, zirvenin hemen ardından yazdığı entry'sinde oldukça naif bir üslupla "tüm eleştirilere eyvallah arkadaşlar", "canlı yayında mikrofon elde konuşmak zor anlarsınız ki...", "bıcırık rocker gibi gözükmüşüm maalesef" minvalli açıklamalarla bence haddinden fazla yumuşak tavırlar sergilemiş, hakarete varacak eleştirilere bile eyvallah'ını eksik etmemiştir.(ben olsam dağıtırım ortalığı, o ayrı. kimsin ki oğlum sonuçta, aynı sözlükte yazı yazıyoruz diye kişiliğim üzerine ağzına gelen lafı sarfetmeyi kendine hak olarak görüyorsun?) uludağ sözlük adına hiçbir temsil vasfı ya da sorumluluğu olmamasına rağmen yine de üzgün olduğunu açıkça belirtmiş bi' de. böyleyken, hala, bu ortamcı sözlük mahlukları mevzubahis şahsa getirilen her eleştiriye umarsızca kendilerini siper etmekte, bu hususta nick altı çalışmalarına ve doyumsuz ortam muhabbetlerine kaldığı yerden devam etmekteler, aha görüyoruz. ben tiksindim, siz tiksinmezsiniz. neticede, yazar herkese "eyvallah"ını çekmiş, hadiseyi bir devlet meselesi haline getirmeden yeterli ciddiyetle gerekli izahatı yapmış, olayın üstünü kapatmış diyorum; sana daha ne bok yemek düşer ki bu noktada a ortamcı 'yazar kişisi'? de bi'!