bugün

vatan sevgisi

ulus inşasınada kapitalizm ile doruğa çıkan "ulus" vurgusu yapan ama her daim "özel" bir grubunun çıkarına dayalı gelişen sevgi bütünlüğüdür...müdür?

bu özel gruplar her daim kendi çıkarını ulus çıkarı gibi gösterip sol gösterip sağ vuranlardır, eee ulus koruyoruz kolay... mı?

kolay efendim kolay, şimdi ticeret burjuvazisine bakalım, bu adamlar bundan 50 60 sene önce ulus, vatan toprak derken, kürüseleşme ile birlikte bu ulus,millet diyenler baktıkki ülkeyi ilk önce onlar satmaya başlamış, böyle ulus sevgisi mi olur lenn, satmadığınız yer kalmadı...

eee neydi peki efendim bu vatan sevgisi, vatan sevgisi şudur efendim, fransız ihtilalilden sonra kin ile nefret ile bölünen ülkenin içinde filiznen özel grupların biz vatanseveriz, bizim çıkarımız bütün ülkenin çıkarıdır, yaftalamasından başka bişey değildir,senelerce bize düşman gibi gösterilen ermeni ulusu bugun pazara ortak edilmek için kardeş ulus oluyor birden, ehh iyi kardeşim madem biz kardeştik nerdeydiniz bu kadar sene?

ulusal kurtuluş savaşında bu"özel" gruba bakalım, ilk önce her türlü kirli anlaşmalara katılan bu grup, sonuç alamıcaklarını gördükten sonra kaypakça bu savaşa yardım ettiler ya da etmek zorunda kaldırlar, malasefki cumhurye kapitalizme eklendiği için bu asalaklara gereken ders verilemedi.

her neyse vatan sevgisi günümüzde algılanan dille, boştur efendim...görüyoruz.