bugün

rolling stone

dünyaca ünlü popüler müzik dergisi. ciner yayın tarafından ülkemizde de 2 sene yayınlanan ancak ekonomik krize boyun eğen dergi. reklam geliri düşük olduğundan ve haber türk gazetesi için ek finansman gerekliliğinden birkaç ciner dergisiyle birlikte (empire, v.b...) piyasadan çekilmiştir.
gitmesine sevindiğim dergidir. ülkemizde müzikten anlamayanların müziği anlamaya çalıştıkları dergi olmaya başlamıştı. derginin iyi dediği herşeyi ilah mertebesine çıkarıp kötülediklerini çok anlamış gibi yerin dibine sokma trendi yarattı.
pink floyd'a tapan, nektar'a "o ne lan?" diyen insanların artmasına neden olmuştur.
sorsanız rolling stone okuyucusu için en harika yeni proje crystal castles'tır, fleet foxes'tır,arcade fire'dır... portishead dinler ama son albümünden tanır, archive'ın adını dahi duymamıştır 14 senedir... bu bildikleriyle entellektüel olduklarını zanneden bu özenti kitle beni çok sevdiğim müzik muhabbetinden soğutacaktı. az kalmıştı lan!
bir de kolaj kelimesini kullanmaları beni ayrı bir uyuz ederdi. kolaj ne olm?
bu ülke de böyle arkadaş. adama bir kapı açarsın, gencecik beyni de olsa kendi yolunu seçemez. o kapı da o kapı... lan okuyun ama öğrenin de. körü körüne bağlandıktan sonra hiç okuma daha iyi...
çok dertlendim ya...