bugün

başak burcu erkeği

tespitlerime devam ediyorum.

-kadınların argo konuşmasından nefret etmeleri: kadınların argo kelimelerle, lanlı lunlu konuşmaları bu erkekleri çok rahatsız eder. çok hoşlandıkları bir kadının böyle konuştuğunu gördüğünde anında soğuyabilir ve ondan uzaklaşabilir ki genelde öyle olur. çok aşıklar ise belki görmezden gelebilirler ama.

-ağzı sıkı olmaları: başak burcu erkeğine bir sır verin ve sırrınız mezara kadar onunla gitsin. öyle mert, öyle delikanlı insanlardır bunlar. en güzel huyları budur belki de. bu anlamda en güvenilir erkek olduklarını söyleyebilirim.

-hatalarını itiraf etmesi: eğer saçma bi harekette bulunduysa, belli bir zamandan sonra bunu size itiraf edip, af dileyebilir. küçük bir çocuk gibi davranabilir. sinirlendiğinde sizi kırıp sonra hatasını anlayabilir ve telafi etmeye çabalar. siz hatalıysanız, doğru kelimelerle onu kandırabilirsiniz.

-gamsız olmaları: kolay kolay, hiçbir şeyi kendilerine dert edinmezler. çoğu zaman gamsızdır, vurdumduymazdır. bu, olayları önemsemediğinden veya takmadığından değil, hayata olan bağlılığından ve üzülmeyi mantıksız bulmasından kaynaklanır. ona göre hayat, hiçbi şeye üzülmeye değmeyecek kadar kısa ve güzeldir. çevresinde depresif, ağlak kızlar görmeye tahammül edemeyebilir. başak erkeği, bir şeye ağlıyorsa çok özel bi durum olmuştur bilin ki. gözyaşlarını yalnız iken harcar. gururludur.

-hafızasının çok iyi olması: hafızaları çok iyidir başar erkeklerinin ve yapılan iyiliği de kötülüğü de unutmazlar. iyiliği takdir ederler, kötülükler hakkında pek konuşmazlar. dedim ya, sinirlerini bozmak istemezler. zaten oturup dert yanan, sıkıntılarını paylaşan bi erkek tipi değildir.

-içine kapanık olmaları: evet, dediğim gibi. dert anlatmazlar, bir şey paylaşmazlar kolay kolay. güçlü ifadelerini korumak isterler. bu huyları, onların biraz içine kapanık olduğunu söyleme hakkını veriyor sanırım bana. * her zaman olmasa da genelde böyle bi kapalı kutu tavırları vardır.

-ikna edilmesi zor erkek: kendilerinin ikna kabiliyeti çok iyi olmasına rağmen, ikna edilmesi, laf dinletilmesi zor erkeklerdendir. biraz mükemmeliyetçi olmasından dolayı kolay ikna olmaz. beraber alışveriş yaparken "o renk sana hiç olmadı, bence maviyi denemelisin" diye fikir bile verebilir.

-kinci olması: yapılanları unutmaz demiştim. bunun bi üst seviyesinde de kinci olduğunu söyleyebilirim. başak burcu erkeği birine kin tutmuşsa o kişi yandı, boku yedi ben söyleyeyim baştan.

-kolay sıkılır. işine gelince ilgili işine gelmeyince ilgisizdir. yalan söylemeyi pek beceremez.

-aşık olduklarında; gözü kimseleri görmez. romeo gibidirler. sadakat en üst düzeydedir. 2-3 saatlik yolu, elinde çiçeklerle sizi 20 dk görebilmek için bile gelecek kadar romantiktir. sevgisini damarlarınızda bile hissedersiniz. prensesmişsiniz gibi davranır.

kısacası; başak burcu erkeği, yağmurda el ele koşabileceğiniz, gideceğini ve birgün sizden sıkılabileceğini bile bile sımsıkı sarılabileceğiniz, size aşık olduğunu söylerken sesinin titremesine engel olamayan çocuk ruhlu kocaman yürekli bir adamdır.

not: başak burcu erkeği yazılarımın hepsi senin içindi, sende gördüklerimdi. şimdi sen yoksun, ne çok iz bırakmışsın başak burcu erkeği...