bugün

akp hükümeti

2009 bütçe görüşmelerinde bütçe açığı konusunda getirdikleri eleştirilere karşı muhalefet partilerine, "siz ne anlarsınız ekonomiden, iktidar biziz görün nasıl yönetiliyor ekonomi" şeklinde caka satarken bütçe açğının rekor üstüne rekor kırmasının akabinde hangi sinekten ne çeşit yağ çıkaracağının hesaplarını yapıp uygulamaya sokan hükümettir.

akaryakıta zammı oturtmuşlardır, turizmci zaten kan ağlıyor otel hizmetlerinde kdv arttırılmıştır şimdi de eş değer ilaçlardaki ödeme oranı düşürülmüş! takribi tasarruf 200-300 milyon dolar olacakmış. sosyal devlet!

bak tayyip efendi;

ihtiyacı olan-olmayan ayırt etmeksizin kömür dağıtıyorsun ya hani valilere kamyonlara binmesini emrediyorsun ya, hah işte o kümürü oy hesabı yaparak ihtiyacı olmayanlara da verirken düşün, onlara verme! bak kaç milyon dolar kâr ediyor devlet?

bak yine mesela oraya buraya parti kongresi için gidiyorsun, iki açılış, bir valilik ziyareti ekleyip programa kendi parti kongren için yaptığın geziyi bedavaya getiriyorsun. mesela ata, ana veya yeni uçak dap ile gitme! ver parasını tarifeli uçakla git! bak bakalım devlet ne kadar yılda kâr yapıyor?

gittiğin şehirlere uçakla gidip ankara'dan en az 50 araç bulunduğun eşhre gidiyor. makam arabalarından tut da, polis arabaları, otobüs vs. gittiğin şehirde bineceğin valinin makam aracında veya belediye başkanının makam aracında bir tarafın rahat mı edemiyor? maybach ile mi doğdun adamım? hah bak işte o araç miktarını hadi jammer bulunan araç 2 de koruma aracı vs derken 5'te falan sınırlı tut bak sana kıyak yaptım yine. geri kalan 45 araçtan doğacak kâr ne kadar hesap et?

her sene makam arabaları değişmesin milyonlarca euro ödenip ha ne dersin? maybach sevdandan vazgeç bir süre bak bakalım ne kadar kâr edecek devlet?

5 yıldızlı otellerde yediğin yemeğin parasını kendin ver hem şu yeni kdv oranı yükseltilmişken, devlete yükleme o pahalı fiyatları ha ne dersin? yılda nereden baksan sağlam para tasarruf ettirir. ha devlet ödeyecekse de milletin yediğinden ye. paketi 75 kuruş olan çubuk makarna ye. sossuz ha! yok öyle. yumurta kırdır öğle ve akşam yemeğinde. patates kızartması ye? "milletim" diyorsun ya, o milletle aynı menüyü kaç gün paylaşacaksın merak ediyorum. meyve olarak zaten kirazmış, şeftaliymiş unut. karpuz kavun ile bir süre idare et.

tayyip efendi bak sadece senden kaynaklanan sebeplerden dolayı devleti en az 500 milyon dolar kâr ettirdim. bırakın milletin benziniyle, mazotuyla, ilacıyla oynamayı!

sosyal devlet iş bulamayan üniversite mezunu gencinin evine iş bulamadığı için ödeyemediği harç ve öğrenim kredisi sebebiyle icra göndermekle olmuyor! ilaç fiyatlarını arttırmakla da olmuyor, ihtiyacı olan-olmayan ayırt etmeksizin kömür dağıtmakla hiç olmuyor.

velhasıl, ekonomiden ne denli anladığınızı çok iyi görüyoruz canlarım. ayrıca tüm veriler ve olaylar ortadayken bazı düdükler çıkıp hala ötüyorlar ya "hükümet destan yazmıştır ekonomide" deyu, insanın "öper misin, sabaha mı bırakırsın" diyesi geliyor. yavrularım benim.