bugün

real madrid

Kendimi bildim bileli Real Madrid'ten nefret etmisimdir. Franco'nun kulübü olmalari dolayisiyla, alt yapidan futbolcu cikarmak yerine hazir futbolculara cok büyük paralar ödemeleri dolayisiyla bu nefret bende olustu.

Gün gectikce Real Madrid futbol kültürüne zarar veriyor. Sirketlerin yönettigi, endüstriyel bir futbol terörüne hizmet ediyor bu kulüp. Futbolcularin hislerini ticari kaygilar haline getirerek, futbolu bir pazar haline getiriyor bu Endüstriyel futbol tayfasi. Endüstriyel futbol mentalitesinde futbol oyuncularin para karsiliginda oynadigi bir oyundur, futbol para karsiliginda oynanan bir istir.

Halbuki futbol bol para sacarak, olayin ekonomik yönünden bakarak oynanan bir oyun degildir. Futbolun bir kültürü vardir. Futbol bir tutkudur, futbol oyuncularin sahada takim oyunu oynadiklari, birbirlerini tamamladiklari, oyuncularin özgürlestigi bir oyundur.

Real Madrid ise her sene bomba transferler adi altinda bu endüstriyel futbola hizmetini sürdürüyor.Ama bu sene iyice kantarin topuzunu kacirdilar. Ronaldo, Kaka ikilisine toplam da 160 milyon euro ödeyerek gelmis gecmis en pahali transferleri yaptilar. Para ugruna kisiliklerini satabilen oyunculari transfer ederek, basaridan basariya kosmayi hedefliyorlarsa yine yanilacaklardir.

Ezeli rakipleri Barcelona alt yapidan cikardigi futbolcularla dünyayi sallarken, bu takim diger kulüplerin yetistirdigi, büyük futbolcu yaptigi oyunculari bilmem kac milyon euro lar karsiliginda satin alip, bunlara kafa tutma derdinde. El Hezimeto'nun acisi dinmemis herhalde, saga sola saldirmaya devam edecekler. Fazla yüksekten ucuyorlar, yere düstüklerinde acisi büyük olacak ...