bugün

ahmet davutoğlu

pro-aktif dışişleri bakanı.

öylesine pro-aktif'tir ki, merkel ve sarkozy "türkiye'nin avrupa'da işi yok" cümlesine karşılık halen bir açıklamada bulunmamıştır.

yıllarca danışmanlık yaptığı cumhurbaşkanı abdullah gül ve başbakan recep tayyip erdoğan'ın da merkel ve sarkozy'nin açıklamalarına ses çıkarmamaları ilginç olmakla beraber, artık kabineden arkadaşı olan başmüzakereci egemen bağış'ın da herhangi bir tepki göstermemesi tuhaftır. hayır bu adamlar değiller miydi müzakerelerin başlama tarihi alınınca havai fişekli kutlama yapıp, savaş kazanmış komutan edasıyla ankara caddelerinde zafer turu atan? şimdi neden ses seda yok türkiye'nin üyeliği konusunda birliğin en güçlü iki ülkesinin birinci ağızlarından çıkan bu sözler için?

stratejik derinlik adlı eserinde çok doğru tespitlerde bulunan hocamızın, hem danışmanlık ettiği kişileri yönlendirerek daha önce içine düştüğümüz komik durumlar, hem de -her ne kadar taze bakan olursa olsun- merkel ve sarkozy'ye tepki göstermemiş oluşu gösteriyor ki, teoride bir şeyler sunmak, pratikte aynı şeyleri yapmak anlamına gelmiyor.

yani türkiyemdeki akademisyen olgusunu bir kez daha doğrulamıştır davutoğlu hoca. teoride bir şeyleri bilmek demek, pratikte teorisini becerebilmek anlamına gelmiyor.