bugün

ultima online

eskilerin en iyi online rpg oyunu. action dediğin olayı bu oyunda sonuna kadar yapabiliyorsun. vakt-i zamanında eşşek gibi oynardık bu oyunu be. şurup gibi lag olurdu da çıkmazdık ölmek pahasına.. bağımlılık yapan bir nikotinimsi içeriyor ayrıca. sosyal hayatımın içine etmişti orta son ve lise boyunca.. kadıköye kafe basmaya gittiydik.. kafe derken elemanın birisini aldık ehehe.. bize yamuk olmazdı lan aight! *

görseniz ölen veletler bir küfrediyor bir küfrediyor var ya.. ama çok sempatiktiler, küfürleri görsen; oyunla birleştirilmiş hepsi: "senin dötüne blackstaff sokarım lan şerefsiz adi!" gibi küfürler. ay yerim lan. tabii bu en hafiflerinden..

bir de eğer bu oyunun kişiye öğrettiği bir şey varsa, o da "bu hayatta kimseye güvenmeyeceksin!"dir çünkü ekrana bakmadığın 3 saniye içinde dost diye eve aldığın adamın sana pata küte saldırdığına şahit olabiliyorsun. bu sebeple birçok ultima online oyuncusu ekrana bakmadan yazabilir. yazamıyorsa bile yazmalıdır yoksa ölüm kaçınılmazdır.

geçen yaz oynamaya başladım free pvp server'ların birinde fakat bir sürü yenilik, yeni script vesaire gelmiş. hepsinin de bir dalaveresini, bir bug'ını bulmuşlar..

son olarak bence gelmiş geçmiş en iyi pvp server'ı, yaptıkları farklı quest, script ve oyun içi oyunlarla şüphesiz intense'dir. sadece sonradan kapanmıştı sanırım.. onun dışında nebula'yı bilmeyen ultimacıyım dememeli, diyemez de..