bugün

liberal fasistler

serdar turgut un da yazilarinda sik sik dile getirdigi bir ifade olmakla birlikte kapsam olarak, basta altan biraderler olmak uzere, cengiz çandar, nazli ilicak ve turevlerini kapsamaktadir.

liberallik sinirlari, abd ve akp nin izin verdigi kadar, az liberallik, az ozgurluk (az kuru az pilav gibi) cercevesinde sekilleniyor.

her kanalda ayni seyleri soyleyerek, toplumun ortak bilincini yikama faaliyetini yuruten aktorler olarak dikkat cekiyorlar.

biraz soyle dikkatle izlendiginde, mide bulantisi yaratiyorlar. cok samimi bir mide bulantisi bu. ama onlar elde ettikleri akreditasyonlar, bedava ucak biletleri, ucretsiz seyahat ve konaklamalar, devlet protokolu resepsiyonlarina katilma hakki, abd buyukelciligi resepsiyonlarina katilma hakki icin, namuslarini satmis vaziyetteler.

igrenc kocaman suratlariyla, neredeyse tum ekranlarda, yuzumuze sahte, samimiyetsiz gulucukler sacarak, "borsa yukseliyor ekonomi iyiye gidiyor" diyorlar, bugun borsa o tarihtekinin 4 te biri seviyesine dusmus (simdi de ekonomi nin kotu olmasi gerekir degil mi o mantiga gore), ama "borsanin seviyesi birsey gostermez, ihracat rakamlarini cumhuriyetin ilk yillariyla kiyasladigimizda geldigimiz seviyeyi gorebiliriz" seklinde piskinlik yapiyorlar.

ya biz o kadar hiyar miyiz? yoksa bunlar kendini cok mu akilli saniyor?

gemide filminde erkan can ne de guzel soylemisti igrencsiniz ibneler. yok konuyla bir alakasi yok oyle serbest cagristim kendi kendime.