bugün

true romance

ms. doubtfire filmine gittiğim zaman fragmanını görüp, o günden beri izlemek isteyip, hiç bir yerde cd/dvd'sini bulamayıp, 3 kere TV göstermini kaçırdığım filmdir. Sonrasında filmin dvd'sini bulup, DVD oynatan bir program bulamayıp uğraştığım, nihayet altyazısız da olsa izlemeye başladığım filmdir.
yan oyuncuların esas kız ve oğlandan daha fazla iz bıraktığı, cool karakter ve diyalog konusunda destanlar yazan ve bu kadar mükemmel oyuncunun aynı filme toplanıp hepsinin döktürdüğü bir film var mıdır merak ediyorum? Vahşet, erotizm, komedi ve mafya filmi harman olur da tadından yenmez bir hal alır mı diye düşünen var ise bu filmi kesinlikle seyretmeli.

Bu arada, filmin bazı sahnelerini baştan oynatıp, filmin son bölümünü izlememiş biri olarak bunu söylüyorum. Bir an önce filmi baştan sona eksiksiz bulup bir solukta izleyesim var. Evet, ne yazık ki filmin hala sonuna gelmedim. Ama en şöhretsiz oyuncusunun çocukluğumun dizisindeki Balki olduğu, şimdiden 4-5 sinema tarihine geçecek sahnesini sayabileceğim, tamamını izledikten sonra hakkındaki fikirlerimi güncelleyeceğim enfes filmdir.

Hadi bir çırpıda oynayanları da sayıvereyim:

Christian Slater
Patricia Arquette
Val Kilmer
Dennis Hopper
Samuel L. Jackson
Gary Oldman
James Gandolfini
Brad Pitt
Christopher Walken

vaad edilen edit: Son sahnesinin de efsane olduğuna kanaat getirdiğim filmdir. Kült film dedikleri kafana estiğinde baştan sona izleyip sıkılmayacağın, ara sahnelerini insanlara anlatmak isteyip de "en iyisi kendilerinin görmesi" siye düşünerek anlatmaktan vazgeçeceğin film ise, bu film kült filmin dik alasıdır.