bugün

nokia xpressmusic 5800

fena halde sorunlu ve uzak durulması gereken, görüntüsü ve kocaman ekranıyla insanın içini 'cızz' ettiren, aldıktan sonrada 'cızz' ettiren makinedir.

not: kullanıcıların %35 kadarı telefonlarının sorunsuz olduğunu belirtiyor, geri kalanı ise teknik dertlerden dolayı hızlı yaşlanıyorlar..

not: aşağıdaki yazı 'donanimhaber' forumunda 'sdsng' isimli kullanıcıdan alıntıdır:

'7 şubatta Türkiye'de satışa sunulan 5800 xpressmusic telefonu sıraya girerek alanlardanım.Ancak bir seride yaşanan kronik problemi ne nokia nede ilgili servisleri kabul etmemektedir. Telefonumu 10 gün dahi kullanamadan hoparlör/ses problemi(konuşma sırasında sesin gitmesi, kesilmesi ve cizirti yapması) ve kasanın sağ üst tarafındaki ince açıklıktan dolayı aldığım Pendik Nokia Shop'a gittim. Servise yönlendirelim dediler. internet üzerinden araştırdığımda ise benim gibi bir çok kullanıcı bu problemi yaşamış. Bazıları aldıkları yere gittiklerinde değişim ve ücret talebi ile geri dönmüşler kimileride benim gibi servise yönlendirilmiş. Bugün servisteki telefonumu sorguladığımda parça değişimi yapılacaktır bilgisi aldım. 10 günlük sıfır bir telefonda kullanıcı hatası olmamasına rağmen parça değişimine gidilmesi, telefonumun orjinalliğinin bozulmasını içime sindiremiyorum.Nokia Müşteri Hizmetleri ile görüştüğümde ayrı bir faica yaşadım. Çoğu insan telefonu değiştirebilirken veya ücret iadesi alabilirken ben telefonumla parça değişimi yaşıyorum. Bunu burdan tüm herkese söylüyorum. Telefonunuzu kesinlikle kontrol ederek alın.Nokia diye güvenmeyin sakın. Bu Nokia'dan aldığım son telefon olacaktır. Müşteri memnuniyetini birakın bir kenara kendi isimlerini lekenmesi bile umurlarında değil. Bunu buraya yazmamın ardından insan hakları heyetine ve mahkemesinede başvuracağım.Parasını geçtim tamamen yapılan haksızlıktan bu yollara baş vuruyorum. Hoşçakal Nokia...
'