bugün

fallout 3

bethesda yapımı, bugüne kadar oynama ve bitirme şerefine eriştiğim en iyi rpg.

her ne kadar iş oyun kısmına gelince vur-kır, nişan al-sık insanı olsam da, içimde her zaman iyi rpg'ye aç bir yan vardı. iyi rpg'yi oynayınca bilirdim (bu yüzden knight online'dan nefret ettim). deus ex'in demosunu oynadığımda bayılmıştım (bu seneler önceydi). hem aksiyon vardı, hem de rpg öğeleri değil ta kendisi. benim gördüğüm bir ilkti. sonra stalker çıkmış. çok geç de olsa berbat bir şey olduğunu gördüm. deus ex'in değil kendisi, demosuyla bile yanyana koyulamayacak kadar iğrençti benim gözümde. bir kaç sene önce star wars: knights of the old republic oynamıştım. benim için en iyi rpg o'ydu. çok sağlam bir hikayesi, iyi bir aksiyonu ve bir rpg'nin gerektirdiği her şey, hatta daha fazlasına sahipti. sw evreninde geçiyor olması ayrı bir zenginlikti.

ama fallout 3...

dürüst olacağım, fallout serisini daha önce oynamamıştım ve trgamer'da incelemesine göz gezdirmiştim. iyi olabilirdi ama şüpheliydim ve almadım. sonra yakın arkadaşım jaccer aldı ve kesinlikle önerdi. ne yalan söyleyeyim sw:kotor'u geçecek bir şey beklemiyordum. iyi ki beklemiyormuşum. bir rpg'den beklentilerim alt üst oldu. bir rpg bu kadar güzel olamazdı... fanlar direk ortadan girdiğim için bana burun kıvırabilirler, ama ben yıllardır her çeşit oyunu oynadım ve iyi bir oyun görürsem anlarım. ve fallout 3 inanamayacağınız kadar iyi. atmosferden tutun hikayeye, öğelerden tutun aksiyona her şeyiyle harika. ben fallout 3'e tam puan verdim. ve tekrar oynanabilirliğinin de olduğunu memnuniyetle söyleyebilirim. vakit bulduğum zaman bir de karanlık taraftan bakacağım olaylara.

oyun sonunda babanızla 10 yaşınızdayken çekilmiş fotoğrafınızı gördüğünüzde zırıl zırıl ağlamanız işten bile değil. ne yalan söyleyeyim ağlamak istedim...

teknik açıdan konuşmayacağım. güzel. havada karada güzel. allah için göz zevkini bozmuyor.

doğumdan * ölüme her şeyiyle can alıcı olan bu oyunu, oyun zevki olan herkesin oynamasını kesinlikle ve şiddetle öneriyorum. kesinlikle etkileyici!

"war. war never changes."