bugün

müjde ar

Oynadığı rollere atıfta bulunarak sözüm ona eleştiride bulunanlara hatırlatmak isterim ki Al Pacino ve Robert De Niro mafya üyesi değil aktör sadece, Chris hemsworth'un bir çekici falan yok ve uçamıyor da...

Ne kadar yazık. Bu eleştirilerin bir kısmı eminim sadece espri olsun diye yapıldı. Bir kısmı da iktidara muhalif diye. Yine de genel olarak kadına ve sanata bakış açımızın ne kadar dar görüşlü olduğunun ispatı.

Ayrıca Müjde Ar'ın oynadığı filmlerde canlandırdığı hayat kadını karakteri genel olarak rollerine kıyaslanacaksa yüzde kaçlık bir yer tutar? (Ağır Roman, Komiser Şekspir, kupa kızı hatırladıklarım)

Yine de bir dönem oynadığı roller kadın sanatçılarımızın kolay kabul edeceği roller değildi. Gerek rollerin ağırlığı gerekse de filmlerin Türk kamuoyunda kabul görmeme olasılığı dikkate alınarak bu rolleri oynayacak tek kadın Müjde Ar olarak kaldı. Ve kendinden sonra gelecek kadın oyuncu jenerasyonuna kocaman bir kapı açtı. Teyzem filmini seyredip de etkilenmeyecek biri var mıdır? Nefis bir filmdir.

Yine de bir ülkede sanatçı duruşu olarak tepkileri ve sözleri benim her zaman içimi aydınlatmıştır. Türk dizi sektörünün patlamış olduğu bir dönemde doğru dürüst teklif gelmez kendisine. Bunun bir sebebi de yaşanan adaletsizliklere karşı aşağıdaki metinde söyledikleri gibi tepkisiz duramayışıdır:

"Haklarında hiçbir somut delil olmayan suçsuz insanlar kuytu hücrelere tıkılacak, hapislerde çürüyecek ve bizim de vicdanlarımız uyuyacak öyle mi? Yok böyle bir şey. Bu hukuksuzluğun karşısında Gezi ruhuyla dimdik duruyoruz. Vicdanlı insanları da bu duruşa davet ediyoruz."