bugün

aile konutu şerhi

Herkes ev alırken çok dikkatli olsun, ev aldığınız evli olan kişinin sadece bir tane evi var ve karısından rıza almadıysanız çok büyük bir risk altındasınız demektir. tGüncel yargıtay kararlarının hepsinde eşin rızası olmadığı için tapu sicilinde gerçekleştirilen satışın geçersiz olduğu kabul ediliyor. Yani o evi elinizden alma hakkına sahip oluyorlar. Tapuda şerh olmasa da bu şekilde karar veriyorlar, gerekçesi ise kadını korumak.

Bu sıkıntı ile baş başa kalmaktan kurtulmak için satan kişinin satışa rıza gösterdiğini beyan eden bir belge isteyin. bu belgede evin adresini, ada, pafta ve parsel bilgilerine yer verin, altına da evin satışına rıza gösterdiğini yazsın ve imza atsın.

yargıtayın bu kararları tapu sicili sistemini görmezden gelmektedir. nerede tapuya olan güven? yargıtay üyeleri, evleri satın alan üçüncü kişilerin zararlarını kendileri cebinden mi karşılayacak da böyle bir kararı verme cüretini gösteriyor anlamak mümkün değil. kadına yazık diyorlar bu kararı veren insanlar. kadın madem kocasına güvenmiyor, gitsin şerh versin tapuya. yav kardeşim, karısıyla ev alım-satımı konusunda bile konuşup anlaşamayan insanla evlenen kadını neden koruyorsun? bize ne? yazık değil mi ilk kez ev alacak olan binlerce insana?