bugün

ateiste bir soru bırak

Eskiden bu dinli kesim yoktan var edilemez derlerdi sonra bilim adamları çeşitli ispatlarla maddenin ışımadan geldiğini ortaya koydular.

Şimdide sıra ilk madde nasıl oluştuya geldi onu da 60lardan beri higgs bozonu mevzusu vardı, hatta bir aralar tanrı parçacağı denmek istendi fizikçiler ne alaka tanrıyla bilim yapıyoruz burada dediler.

Bu higgs bozonu nedir diyenler için onlarca cern ile alakalı makaleden sonra halk dilinde anlaşılır şekilde anlatmak gerekirse. Çeşitli dinlerdeki ol diyince oldu muhabbetini bilirsiniz işte bu olayın oluş sebebi higgs bozonu. Yani senin tanrı yapıyor, oluşturuyor dediğin mevzu. ingilizce metinleri okuyarak google scholar kullanarak daha da enginleşebilirsin fakat ben daha olaylara eşitlikçi bakarım tanrının olup olmaması gram umrumda değil ve beni alakadar etmez.

ilk madde nasıl oldu güzel soru başlangıç için güzel en azından. Tanrı nasıl oluştu? Tanrı ezelden beri varsa madde neden ezelden beri olamasın? Bugün bir adam dağa girdim ben melekle konuştum tanrıyla hasbihal ettim dese ne tepki verirsin? 1400 sene 2000 sene önce
Yaşasan ne tepki verirdin?

insan klonlandığında onun günah sevap denklemi ne olacak? Ya da uzaydayken oruç meselesi, kabeye namaza dönme nasıl olacak.

Din meseleleri kalp meselesidir fakat bilimle uğraşmak insanlığa devasa
Katkı sağlar, suya bir damla da
Siz katın. istediğiniz dini yaşayın fakat ateist müslümana düşman, müslüman ateisti kafir, hristiyanı gavur görmesin. Bilim yerlerinin yanına inanan bilim adamları için ibadet merkezleri yapılsın, adam istediği gibi inansın.