bugün

indirimli orkid var diyen kasiyere saldıran adam

Görüntüleri izleyip yazacaklarımı okursunuz herhalde. A101 mağazasında kasiyer tartaklayan müşteriyle ilgili videodur. O müşteriye çalışanın karşılık vermemesi, sadece bu video değil bizim ülke genelinde denk gelen benzer videolarla yurt dışındakiler kıyaslanarak yazılmış. Ona yanıt vereceğim.

Şimdi alternatif bir hikâye yazalım. Kasiyer karşılık versin ve sağlam en az bir yumruk oturtmuş olsun o hayvanın suratına.

Bir kere önce adamın karısı koşarak geri gelip sen ne hakla diye kasiyere girerdi. Bu arada kadın da adam kadar karakter yoksunuymuş ki geri dönüp özür dileme, kocasına engel olma falan görmedik. Feminist duyarcılar kusura bakmasın ben bir tencere kapak uyumu gördüm söyleyeyim. Neyse dağıtmayalım konuyu.

Sonra bu tipler müşteri hizmetleri, şirkette çalışan arkadaşları veya aklım kesmeyen bir yolla kasiyeri şikayet ederdi. Şikayette ne öne çıkacak bilin bakalım: Kasiyer müşteriye yumruk attı diyecekler, o kadar.
Müşterinin yontulmamış olması ilk onun vurması falan hak getire. Ben olası sorgu şeklini de tarif edeyim. Zaten ik veya denetim veya bölgeden gelen bu arkadaşı kovmaya gelecek. Kendisine neden vurdun diye soracaklar ama bu soru cümlesi olmayacak.

Sonra işten haklı sebeple fesih ile çıkaracaklar ve kasiyer bu hikayeyi ömür boyu damga olarak taşıyacak. Doğruyu anlattığı şirketler işe almayacak, yalan söylese etik olmayacak.

E ailesi zaten arka çıkmayacak. Mis gibi işin vardı niye bok ettin edebiyatı parçalayacaklar.

Yahu zaten buna karşılık vermemesinin en büyük ve esas nedeni de çok muhtemel işe ihtiyacı olması. Kovulur ise açlıkla burun buruna gelmesi. Yoksa insan olan bu tepkisiz hale bürünür mü?