bugün

türkçe kuran

türkçesini okunmasını istemeyen kendi çıkarını düşünen çıkarcı sözde hocalardır. sen okursan öğrenir sorgularsın. ama arapça okursan anlamazsın bu da din istismarcısının işine gelir seni kandıramaz. okuma sen anlayamazsın der.

mesela fatiha suresinde yanlız sana ibadet ederiz yanlız senden yardım dileriz diyor. hocaymış türbeymiş yok mum yaktı kilit çözdü felan yok.

ama sadece arapça okuyup anlamayan hocam kocamla aram kötü diyene sana 3 harfli girmiş şeyine çıkartacaz da der soyup orana burana birşeylerde yazacağız.

halbuki dinen nikah düşen erkekle kadın aynı ortamda yanlız bulunamaz avret yerlerini gösteremez. hatta bir kadın zaruri bir durum yoksa başka bir kadına avret yerlerini gösteremez.

mesela zinaya yaklaşmayın der namus iffeti sadece kadınlar değil erkeklerde koruyacak der. ama toplumda iki kişi zina yaparsa kadına namussuz denirken erkeğe koçum benim denebilir.

kuran okunmak ve hayata uygulanmak için indirilmiştir bir nevi yol gösterici. ama bakın kuran ı kerim bir kılıfın içine konur ya dolapta ya duvara asılı durur.

yoldan çevirin subhaneke nin anlamını sizce kaç kişi bilecek.