bugün

football manager 2009

Her çıkan yeni Football Manager (ya da eski adıyla Championship Manager) sonrası yapılan eleştirilerin benzerlerinden nasibini fazlasıyla alacak Kasım 2008'de çıkan 2008-2009 sezonunu kapsayan menejerlik oyunudur.

Diğer senelere oranla biraz daha fazla yenilik içermesinden dolayı atılan taşların sayısı da daha fazla olacaktır. Ben ise FM2009 için yapılacak eleştirilerden önce insanımızın tarafsızca bir düşünmesini istemekteyim. Özellikle 3D motoru hakkında yapılan acımasız eleştirilerin dozunun "böyle yapılacaksa hiç yapılmasaydı daha iyi olurdu"ya gelmesine son derece üzülüyorum. Evet 3D motorunda sayısı el ve ayak parmaklarının sayısından fazla olan onlarca hata söylenebilir. Fakat unutulmaması gereken nokta 3D motoru için FM2009 bir başlangıçtır ve daha önceki serilerde ilk çıkan özelliklerin başlangıçtaki durumları ile şu anki durumları karşılaştırıldığında da görüleceği üzere 3D motoruda her yeni seride çok çok çok ilerilere götürülerek tadından yenmez olacaktır.

Hele ki ilerideki versiyonlarına Türkçe dilide eklenirse, FM yüzünden çıkan eş ya da sevgili kavgalarının şiddetini düşünmek bile istemiyorum...