bugün

beyaz futbol

kadrosu cımbızla seçilmiş bir entertainment tv programı.
ahmet çakar, ertem şener, abdülkerim durmaz, sinan engin ve tekrardan dahil olan rasim ozan kütahyalı birbirlerini tamamlayan muhteşem bir ekip. yanlış anlaşılmasın, bu değerlendirme tamamiyle programın entertainment faktörü ile bağlantılıdır. kendim futbol severiyim ama futbol programların pek takip etmem. beyaz futbolu ama başından beri takip ederim. beyaz futbol bir spor programından ötürü men's entertainment dalında yer alan bir yapımdır.

rasim'in 2-3 yıl uzak kaldığı dönemde de gördük ki, bu program sadece bu 5li ile yürür.

ahmet çakar bu ekibin mizahşörüdür. yani tam bir 10 numara. kendisi aslında bir tıpçı ve eski hakemdir. ama karşımıza adeta bir edebiyat mühendisi olarak çıkmakta, ve kullandığı tüm ifadelerin arkasında en az 3 boyut daha derin anlamlar yatmakta.

abdülkerim durmaz yorumcu ekibin fenerbahçe temsilcisi olarak özellikle fenerbahçe'nin kötü geçen dönemlerinde ve maçlarından sonra "üzüntülü fenerbahçe'li" rolünü muhteşem üstlenen bir yetenek. bir dönem fenerbahce'de futbolculuk yapmis kisidir. özellikle rasim ozan ve ahmet çakar arasında dönen futbol dışı ve içi muhabbetlerde ve geyikleri "sidekick" olarak destekleyen ve besleyen elemandır. bu programın 11 numaralı kanat oyuncusudur.

sinan engin beşiktaş temsilcisi olarak bu programın sevimli ve "saf" yüzüdür. bel altına yönelik muhabbetlerde demeçleriyle ortamı yumuşatan kişidir. esprilerde arka planda yer alan önemli kişidir. göz önünde üstlendiği bir diğer görev ise yapılan esprilerin bokundan çıkmasını engellemek. sinan enginin bu programa kattığı verimi dışardan başka "yorumcu" veremez. kadronun ön liberösudur. 6 numara.

rasim ozan kütahyalı kadronun galatasaray temsilcisi ve bire bir dobra ağızıyla ekibin 9 numaralı forvetidir. aslen siyasi programlarda yer alan bu şahıs ahmet çakar tarafından keşfedilip beyaz futbol programına dahil edilmiştir ve kendisinin öğrencisidir. tüm muhabbetlerde ön sırada aktif yer alarak diğer dörtlünün açmış olduğu mizah ortalarını, evet, zekasıyla karşılar. ayrıca "oğğğ" , "uuuuu", "ayyy" gibi yabani anırmalarıyla vurgulanan demeçlerin altını çizer, dramatize eder.

gelelim ertem şenere. geçmişte türk futbol dünyasında saygın bir spiker idi. kendisi beşiktaş taraftarıdır ama program möderatörlüğün gerektirdiği "tarafsızlıktan" dolayı bunu gösteremez. şaka lan şaka, adam bildiğin beşiktaş tribün lideri. tüm konuları, esprileri, geyikleri, muhabbetleri, kavgalari, bağırışmaları yönlendiren ve şekillendiren kişidir. saha içinde yer almaz, ama çizgi kenarından sürekli müdahele içindedir. beyaz futbol'un en büyük trolüdür.

Edit:
Ulan yüz yılın cenabetliği olsa gerek. Bu entryi girdikten 2 gün sonra ertem şener’in programdan ayrıldığı açıklandı.