bugün

twitter da haluk levent in linç edilmesi

"o saatte o kızın orada ne işi vardı" diyenlerden farksız bir paylaşım yapmış olduğu içindir.

bakın şu hiç doğru değil; "yoksa ölürsünüz :("

sondaki saçmalık, bu kadar ciddi bi konuda sanki dalga geçer gibi durmuş. kadın cinayetlerinin azımsanmayacak kadar çok olduğu ülkede "şöyle yapma yoksa ölürsün" demek hiç de "haklısın ağabey, şiddet gördüğümüz yerde durmayalım yoksa ölürüz" diye cevap verilebilecek bi cümle değil.

anlatsın bakalım haluk ağabey, başka neler yapmamalıyız ölmemek için?

sen kızlara ölmemeleri için tavsiye vereceğine, erkeklere tavsiye versene biraz. bu mu yani, erkekler öldürür, biz ayağımızı denk alacağız?

söyleyin, hanginizin anne babası kavga etmedi? ama hiç etmedi? haluk abi diyor ki en ufak şiddeti affetmeyin. nasıl şiddet peki? şiddetin kaç türlüsü var; psikolojiği fizikseli cinseli.
peki siz ana-babalarınızın yatak odalarını biliyor musunuz? cinsel ilişki için eşi zorlamak da şiddettir, bunların hiçbiri olmayan ilişki de herhalde milyonda bir falandır.

hepinizin aileleri boşansın o zaman. bunlardan birini en az bi kere yaşayan kadın boşansın, neden, çünkü "yoksa anneniz ölür :("

anladınız mı, bu algı bu şekilde devam ettiği sürece "o saatte o kızın orada ne işi vardı" diye soranlardan hiçbir farkınız kalmayacak.

babanız annenizi öldürdüğünde diyecekler ki "zamanında şiddet yaşarken neden boşanmamış ki kadın?"

anladınız mı şimdi...

biz psikolojik-cinsel-fiziksel şiddeti affedip şans verdik diye ölmeyeceğiz!

siz öğreneceksiniz öldürmemeyi! siz öğreneceksiniz şiddet uygulamamayı!

edit: seri eksiler başladı, çünkü sırf kendi görüşüne zıt bir yorum diye eksileyen, asla anlamamaya programlanmış bi topluluk var bu sözlükte. anlamanız için başınıza gelmesi gerek. çok üzücü.