bugün

bodrum

Her yaz olduğu gibi bu yaz daha başlamadan önce fahiş fiyat haberleriyle, sonra da "bir iki işletmeyi bodruma maletmeyin makul fiyatlarımız" palavralarıyla anılan tatil yöresi.

8 sene öncesi nefes alınmayan bir pansiyonun oda kahvaltı geceliği 250 liraydı. Oda dediysem yatağa sekebiliyorsun sadece pis karanlık ve rutubetli düşün. Ve yine masa dahi olmayan bir tabureli dönercide 1 porsiyon olduğu iddia edilen ama yarım porsiyon olan, bodrum iskenderi ayağına etten çok havuç doldurulan tabağa 50 tl vermişliğim var mecburen. Bunların menülerinde fiyatta yazmaz müşteriye bakıp ona göre kazık atarlar. Ve yine tam 8 sene önce su 5 minicik el kadar bir yavan pide 30 liraydı

Bugün haber okudum pide 23 liraymış da, lüx beachlerdeki fiyatlara 4 kişi doyamışta... hepsi yalan. En küçüğünden en büyüğüne kadar tüm esnafı kazıkçıdır zihniyetleri budur. O dönem bir tur rehberi yabancı müsterilerini bodrumda sadece mcdonaldsa gitmeleri konusunda uyarıyordu, fahiş fiyatlara kazıklanmamaları için.

Boşuna çıkıp yok valisi yok kaymakamı "Bodrum'u karalıyollaaa" diye dert yanmasın. Klimalı odanızdan çıkıp tebdil kıyafet bir gezin bakalım bir denetleyin, bir sorun mesela neden menülerde çoğunlukla fiyat yok? Fare yuvası gibi oteller neden gecelik fahiş fiyat çekiyor? Bu sene pandemiden dolayı iki lat daha fazla ağlarken arada bir bi özeleştiri yapın bakalım neden insanlar kaçıyor.