bugün

kuantum

Hayatın işleyişinin kavranması düzeyinde ortaya konulan kavramlar ve yol haritalarının bilinç düzeyinde ortaya konulduğu alan.

Tanrı insanı yarattı.eline bir işlemci verdi ve uğurladı. Bu boşlukta sahip olduğun işlemci ta ki 7 yaşına kadar karşılaştığı tüm verileri iyi kötü ayırt etmeden ve zaten bunun bilincinde de olmadan depoladı sistemi haline getirdi. Sistem kuruldu artık her şeyi sisteme dahil edemezsin ve gelen verilerin hepsi de direk kabul edilmiyor. Sistem elverdiğince kullanılıyor kabul ediliyor. sisteme Uygunluğu derecesinde işleniyor. Yani bilinçaltın artık alma dönemini sistem oluşturma ekseninde kapattı olaganüstü bir durum olmadıkça da değiştirmeyecek. yönetme dönemine geçti. kimi? bilinci. Şuanda sen limon yemeyi sevmiyorsun çünkü çocukken annenin limon yerken ağladığını gördün. Bu bilinçaltının bir değeri ve sen ona haklısın demek zorundasın.işte bu noktada kuantum ile ilgilenerek bilinçaltınla bilinç vasıtasıyla nasıl iletişime geçebilirsin bunun çabasını vermeye başlayabilirsin. Mesela eskilerin bir lafı vardır bir şeyi 40 defa söylersen olur 40 belki az bir sayı ama tekrarın onemini vurgulaması açısından dikkate değer.

Bugün bir tv programında bir hikayeye denk geldim. Diyor ki Tanrı gücünü bir yere sakladı bulunmasını da istemedi. O yüzden onu insanın bakmayacaģı bir yere kendi içine sakladı.

Bu ufuk açıcı olmakla beraber bence tanrı onu saklamadı. O kendisi bize ruhundan üflediğini zaten söylüyor;

"Sonra onu, tam bir şekilde düzene koyup ona ruhundan üfleyendir. Sizin için kulaklar, gözler ve kalpler yaratandır. Ne kadar az şükrediyorsunuz!" (32/Secde 9)