bugün

fiat egea

2017 model 1.4 fire motorlu hatchback urban plus modeline sahip olduğum araçtır. Motoru vasat övülecek tek bir yanı yok. Motor eski bir motor ufak tefek modernizasyonlar var sadece. Beklentim zaten düşüktü atmosferik olması hasebiyle ancak hem beygir hem de torkunun düşük olması çok can sıkıyor, araç ağır sayılabilecek bir ağırlığa sahip unutmadan.

Motoru dışında beni üzen hiçbir noktası yok bu fiyat bandında alınacak en makul araba olduğunu düşünüyorum. 6 airbag, 5 inç bilgi eğlence ekranı, çarpışma önleyici fren sistemi, şehir içi direksiyon modu, viraj aydınlatma, tek yönlü dijital klima gibi özelliklere sahip. Benim ihtiyaçlarımı karşılıyor, yalıtım olarak fena değil özellikle rölantide sesi hayatta duymuyorsunuz ama camları biraz ince geliyor bana hız arttıkça ses ufaktan artmaya başlıyor.

Alacaksanız 1.6 multijet2 motorlu olanları tercih edin, araç cidden canlı ve keyifli. Bütçe düşecekse 1.3 dizel olan tercih edilebilir. Yalnız 1.3'lerin otomatik kombinasyonu yok. 1.6 e-tork motorun otomatiği var fakat hiç deneyimlemedim bir şey söyleyemem. En son tercihiniz 1.4 motor olsun, rampada sizi çok üzer.swh.