bugün

joker

geçen hafta izledim efenim. bu arada filmlerimi artık kadıköy reks sinemasında izliyorum. tavsiye ederim. avm lerde 2 bilete 70 tl para vermeyin. 2 bilet 2 küçük patlamış mısır 2 de kolaya 180 tl hiç vermeyin.
gelelim filme. film güzel. oyunculuğa tek bir laf edilemez.

bir kere bu film son zamanların sinema anlayışına bir başkaldırıdır... eyy marvel sen kimsin yaa demiyor, direk tokadı yüzünde yapıştırıyor...

filmde ki sistem eleştirisini görmemek olmaz, toplumun yarattığı sistem içerisinde var olmaya çalışan bireyin ne duruma itilebileceğini görüyoruz. ama bu durum film de bir psikopatın varlığının kabul edilebilirliğini mi aşılıyor sorusuna getiriyor bizi ? yani film sistem insanı bu hale getiriyor o zaman birimizin kafasına sıkabilirizi yumuşak bir zemine mi oturtuyor ? evet bunu biraz öyle yapıyor, burada bu eşik biraz geçilmiş.
doğru mudur ? yanlış mıdır ? tartışılır sabaha kadar... çünkü her iki açıdan da ele alınabilir. mesela geçenler de bir kız çocuğumuz evine giderken bıçaklandı. bıçaklayan katil psikopatın önce ki hayatına bakıldı mı ? ben baktım. adam sevgi nedir hiç görmemiz, doğu anadoluda bir yurtda dayak ve tecavüzle büyümüş... dolayısıyla burada katil ile empati yaparken ki doğru ve yanlışların çok iyi ayırt edilmesi lazım. çünkü bu durum aç bir insanın baklava çalmasına benzemez. zengin fakir çatışmasına da benzemez. işte tam bu noktada film bunu ustalıkla bence işleyememiş. diyorum ben. ayrıca gereksiz bir müzik. duygu müziği. mesela tren sahnesinde olacaklar olmadan önce bir çoşku verme... ne gerek var ? bu kısım için panic in needle park filmini tavsiye ederim. sal beni ya ben ne hissedeceksem hissedeyim değil mi ?
daha çok üstüne yazılır... senaryo sert bir senaryo çünkü. neyse gelelim asıl soruya.

hit lager'ın joker mi ? Phoenix abimizin joker mi ? bu soruya cevap vereceğim. ama bu soru hatalı bir soru, şöyle ki futbol da oyuncu karşılaştırmaları çok yapılır, siz bir defans oyuncusu ile forvet oyuncusunu karşılaştıramazsınız. zorlarsanız karşılaştırılır. o yüzden ben bu zorlayarak karşılaştırıyorum ve cevabım hit lager'ın jokeri *

konuyu beğenenler için 2 öneri yapmak istiyorum
mindhunter ve victor hugo'nun bir idam mahkumunun son günü