bugün

teslis

Tanrı'yı bir pasta gibi 3' bölen, ne dediklerini kendileride anlamamış olan zihniyetin ürünüdür.
Bunların temel inançlarının orjinaline şöyle bir bakalım. Hristiyanlığın ilk şartı bu 3'lü masalına inanmaktır. Temel inancın orjinali şöyle:

"...we worship one God in Trinity, and Trinity in Unity... for there is one Person of the Father, another of the Son, another of the Holy Ghost is all one... they are not three gods, but one God... the whole three persons are co-eternal and co-equal... he therefore that will be save must thus think of the Trinity..." (excerpts from the Athanasian Creed)

Diyorsunuz ki 3 tanrı yok tek tanrı var bunun neresinde 3 tanrı yok. 1 kişi= god the father(baba), god the son(isa)=1 kişi, god the holy ghost(kutsal ruh)=1 kişi

Gördüğünüz gibi bunların hepsi birbirinden farklı kişiler,aynı zamanda hepsi tanrı ve birbiriyle eşit, hem ezeli hem ebedi.(co-eternal,co-equal) Benin anlayamadığım şey nasıl oluyorda , burda resmen 3 tane farklı tanrıdan bahsediyor olmanıza rağmen 1*1*1=1 diyerek komik duruma kendinizi düşürüyorsunuz.
Aklını kullanarak bu bilgilere bakan insan, hiç bir şekilde teslisi kabul edemeyeceğini anlar. Zaten hiç bir papaz ve Hristiyan ilahiyatçı da bugüne kadar teslisi izah edememişlerdir.

istanbul işgal edildiği zaman istanbul'da ki azınlıkların kutlama yaparak işgali kutladıkları tarihi bir gerçektir. Misyonerlerin dinlerini anlatma olayına hiç bir diyeceğim yok ama diyorum ki, ülkede ki misyonerlik faaliyetleri yalnız dini anlatma olayı değildir, altında başka nedenler de vardır.