bugün

neredeyse bütün şeyleri erkeklerin icat etmesi

Dünya tarihinde kadınlara bakış açısı kısacası "her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır" olmuştur, kadınlar ikinci planda tutulmuştur. Siyasi ve sosyal yaşamlara katılmaları hep engellenmiştir. Aslında bu durum antik yunanla başlayan bir olgu. Antik yunandan önce göçebe ve ilkel toplumların geneli anaerkildir. Antik yunan filozofları kadının "caydırıcı" bir unsur olduğunu ve tamamıyla toplumun siyasi ve sosyal hayatından uzak durması gerektiğini söylediler ve eserlerinde buna yer verdiler. Dünya yüzyıllarca antik yunan eserlerini okudu ve dünyada genel bir algı oluştu.

18. yüzyıla kadar üniversitelerde eğitim almasına izin verilen kadın sayısı bildiğim kadarıyla ikiyi geçmiyor. Düşünün ilk modern üniversite 11. yüzyılda Bologna'da kuruluyor. Kadın zekasının erkek zekasından çok daha aşağıda olduğu düşünülüyor yıllar boyunca. En ileri düşünürler bile bu görüşü savunuyor yüzyıllar boyunca.

20. yüzyıla kadar kadın kıasacası her zaman erkeğine destekçi olmalı, caydırıcı olmaktan uzak olmalı ve topluma katılmamalıdır.

Son olarak kadınlara doğru düzgün fırsat verilmiş ki bir şeyler bulsunlar. Hayatın her alanından bin yıllar boyunca soyutlanmışlar. Günümüzde bir sürü bilim dalında başarılara imza atan binlerce kadın var.