bugün

metamorfoz

Sürekli yaşamak ve yaşatmak istediğim hissiyattır. Herkeste var mıdır bilemiyorum, ama belirli bir olayı milat kabul edip o olaydan sonra herşeye baştan ama farklı bir karakterde devam edeceğimi varsaydığım bir durumdur.

Bu etkiyi üzerimde bırakan şeyin çocukluğumda izlediğim tonlarca film olup olmadığı araştırma konusu olması gerekmekle birlikte, belirli bir dönemde yapılmış sinema ve filmlerde, sıradan insanların ekstremlere ulaşması teması üzerine birçok senaryo yazılmıştır. Fakir genç hırs yapar zengin olur, çirkin kız kilo verir bakımını yapar güzel olur, çelimsiz çocuk bir yandaş bulur kuvvetli olur.

Peki bu kadar bekleyip uğraştıktan sonra metamorfoz gerçekleşir mi? Kısmi ve yavaş bir şekilde. Ki bu başkalaşım kişinin alışkanlıkları ve karakteri sınırında takılıp kalacaktır. Çünkü insanın tatmin olma seviyesi hedefini tutturmak olmayabilir. Hedef konulmasına yol açan durum geçici bir sanrı nedeniyle bile olsa ortadan kalktığı takdirde ve konsantrasyon bozulduğu anda olayımız biter.