bugün

2 ekim 2008 fc metalist kharkiv beşiktaş maçı

metalist'in hakkıyla 4-1 kazandığı maç olmuştur. hatta 4-0 kazansalardı daha şekil şombalak olurdu, yazık lan son dakikada yediler diye düşünmeden edemiyor insan.

ilk maçın başlığında yazdım. dedim hepsini, metalist beşiktaş'ı eler. eksileye eksileye butonu yalama ettiniz, oldu mu şimdi? arkadaşım beşiktaş düşmanı, kharkiv sempatizanı falan da değilim. türk futbolcusunun ve futbolseverinin en büyük eksiği rakibi tanımadan yorum yapmak. bilmediği her takıma mahalle takımı damgasını yapıştırıp ona göre oynuyor arkadaş. yahu senin futbol bilgin ingiltere almanya'yla sınırlı, başka ülkede top oynanmıyor mu? e sen izlemedikten ilgilenmedikten sonra tabi ki bilmezsin, mahalle takımı nasıl diyebiliyorsun ki? nerden çıktı şimdi bu peki? bu başlıkta bile var, maç olmuş 3-0, beşiktaş 3-6 alır diyor adam; örnek bu, abartı tabi. yahu hala mı akıllanmadınız? metalist ukrayna'da dinamo'ya kök söktürmüş takım, neyinize güveniyorsunuz da siz koşmadan etmeden top oynamaya kalkıyorsunuz ukrayna'da, evinizde güç bela 1-0 kazanabilmişken?

kharkiv dediğin yerin nüfusu 300 bin. maçı 37 bin kişi izledi. türkiye'de hangi takım yapabildi bunu, hangi takım yapabilir? ukrayna futbol özürlüymüş, ukrayna takımı türk takımını yenemezmiş; kharkiv adı duyulmamış takımmış, hedeymiş hödöymüş.

tekrar söylüyorum ki taraflı değildir bu yazım, beni bilen biliyor; ne kharkiv'le ne beşiktaş'la alakam var. fakat bu mağlubiyet iyi bir ders olmuştur diyorum şahsen, acı ama gerçek; öğrenin artık, bilmediğiniz her takım mahalle takımı değil.

aferin lan kharkiv'e.
güncel Önemli Başlıklar