bugün

fenerbahçe

en büyük problemi anadolu takımlarında sükse yapan futbolcuları fahiş bonservisler ve fahiş maaşlar ile kadrosuna katmasıdır. oyunu için yapılacak en isabetli yorum, büyük beklentiler olan futbolcuların bir türlü istenilen forma girememesidir (alper potuk, Aatif Chahechouhe*, ismail köybaşı*, hasan ali kaldırım vb.). Geçmişte de bu örneklere sayısız isim eklenebilir...

Futbolcular para kazanmak için böyle kulüpleri tercih eder... Doğrudur... Ancak ücret / profesyonellik / hizmet eğrisinde * yerli oyuncular sıçıp batırıyor maalesef. En büyük örneği de ozan tufan'dır bence. sadece ozan tufan'ın transfer muhabbeti neden uzun vadede yararlı olamadığını ispatlar niteliktedir. bu tarz adamlar dolayısı ile yeni bir sinerji içerisine girmiş camianın gücü baltalanıyor.

zannımca başkanın yapması gereken ilk * şey, takımda bu denli ne yaptığı anlaşılamayan futbolcular ile yolları ayırmaktır. hele ki; takımda hazır bulunan gelecek vaat eden gençler varken, taraftar da buna tahammül edebilecekken yapılacak en mantıklı hamle budur.

(not: bursasporlu bir futbolseverim)