bugün

29 eylül 2008 ekşi sözlük e erişimin engellenmesi

bu konu başlığı adı altında; ben girebiliyom zuhahha, işte dns bilmem ne, proksi hacı proksi diye bişi var diyenleri ilgiyle takip ettiğim ekşinin kapatılması hadisesi. insanlar nasıl alışmışlarsa artık yasakçı, sansürcü zihniyete hiç garipsemiyorlar ekşinin niye, nasıl ve hangi sebepten kapatıldığını. tek dertleri kaçak yollardan girip lamerlık yapmak.

öncelikle kim, hangi hakla kapatıyor kardeşim böyle bir platformu. bu kadar kolay mı türkiye'ye malolmuş, onlarca klonu çıkmış bir siteyi uyarmadan kapatmak. sonra da birşey yokmuş gibi açmak.

kapatanlar da gayet iyi biliyor ki zaten oranın müdavimleri çeşitli yollardan oraya giricekler, zaten oraya girenlerin büyük çoğunluğu onlar için kaybedilmiş bir mesele artık. kanımca tek amaçları; bu kadar tıklanan, doğal olarak da reklam alan bir yerin sahiplerine - bize göre moderasyonuna- bakın canımız istediği an sizi kapatabiliyoruz diyerek göz dağı vermek. elinizi artık korkak alıştırın, her düşünceye izin vermeyin canım demek. adam gibi maç, karı kız, film entryleri neyinize yetmiyor da okumuş bilgili yazarlarınızla siyasete girip, insanlara bilmedikleri şeyleri, hiç duymadıkları düşünceleri bu kadar rahat aşılıyosunuz demek. siz kimsiniz ki biz ve bizim gibilerin 100'lerce yıldır dayattığı hurafeleri yıkmaya, onların altında geçerli nedenler aramya çalışıyorsunuz demek. siz kimsiniz ki evrim diye bir şeyi tartışıyorsunuz ne hakla demek. siz kimsiniz ki türkiye'nin 1938 sonrası tarihi hakkında herkesi bilgilendiriyorsunuz demek. ve hooooppp, 1 taşta binlerce kuş. hiç zannetmiyorum ki diğer klon sözlüklerin modersyonları da korkmamış olsun, bazı yazarlar gibi; oh olsun gelirler bize daha iyi olur demiş olsunlar. şu anda hepsi kendi sözlüğünü bir elden geçiriyordur kanımca. yazık ama gerçek...

(bkz: sebepler ve nedenler)

(bkz: farklı tehdit yöntemleri)

(bkz: durmak yok yola devam)