bugün

29 eylül 2008 ekşi sözlük e erişimin engellenmesi

bu ülkede insanların bazı tabulaşmış konuları düşünce suçlusu olmadan tartışabileceği bir platform olması zaten ne kadar garipti, değil mi?

sansüre alışmak ne kadar güzel, değil mi?

demokrasiye millet olarak hiç yatkın olmadığımızın ne kadar güzel bir göstergesi bu, değil mi?

tepeden inme bir demokrasi var bu ülkede, üzerinden 85 sene geçmiş, hala alışamamışız. hala demokrasiyi yeri geldiğinde oy atmak için kullanıyoruz, o zaman hatırlıyoruz sadece.

yok kardeşim, monarşi yakışır bu ülkeye.

elin amerikanı,avrupalısı gitsin tanrıyla ilgili film bile yapsın, fazlasıyla aşırıya kaçmadığı sürece isa ile ilgili düşüncelerini ortaya koyanlar ile ilgili kılını kıpırdatmasın(havada tanım bırakmak niyetinde değilim, örneğin ingiliz mahkemeleri isa ve meryemi aptal aptal pozisyonlara sokan bir filmi yasaklamıştır zamanında, ki bu bile yaklaşık 1.5 sene süren bir hukuki savaş sonucunda olmuştur), benim güzel ülkemde her türlü kutsala(mustafa kemal dahil, yine sadece dine endeksli konuşmuyorum) uzanan eller kırılsın.

illa vura vura alıyoruz istediğimizi, illa tepeden bir çekiç yiyoruz kafaya. seviyoruz yasakları.

rtük'e televizyonda ahlaksız olduğunu düşündükleri şeyi görmeleriyle beraber milyonlarca telefonun açıldığı, bu insanların "ayol ahlaksız bu sansürleyin lütfen, kaldırın yayından" dedikleri bir ülkede yaşıyoruz.

şimdi söyleyin bana, biz demokrasiyi hakediyor muyuz?