bugün

hiç sevgilisi olmamış erkek

Benim. Cinsel tercihimden ötürü karşı cinsten sevgilim olmadı. Türkiyede gay olmak suç sayıldığı için eskiden sevgilim varmış gibi yapıyordum. Bir süre yanımda kız görmeyen çevrem iğrenç şakalar yapıyordu, lan yoksa ibne misin! Vurduruyon mu olm sen! Hatta ileriye gidip arkadan dokundurmalar ve tacizler bile yapılıyordu. Gençtim korkuyordum, arkadaşlarım bunu yapıyorsa babam neler yapar diye düşünüyordum. Mecburen kızlardan hoşlanıyormuş gibi yapıyordum, ona dokunmadığımı fark eden kızlar durumu anlıyordu. Sonunda böyle işkence çekmektense her şeyi anlattım, tepkiyi hayal edebiliyorsunuzdur.

Babam kaldıramadı, bıçakla saldırdı üstüme. Benim avukat oğlum bunu nasıl yapar? Askere anlı şanlı yolladığım, üniversiteye kabul olduğu zaman avukat çıkacak benim kerata dediğin nasıl yapar? Elimde olmadığını anlatamadım, bu suç ya da hata değil anlatamadım.ben yine senin evladınım, böyle kabul et diyemedim. Durdum sadece önünde durup beni anlamasını bekledim.

Bıçak sıyırdı ama babamın bakışları öldürmeye yetti. Keşke söylemeseydim demiyorum, çünkü öyle yaşamanın da ölümden bir farkı yoktu benim için. insan bu dünyaya bir kez gelir ve saklanmak yerine ona verilen bu hayatı tüm zorluklarına rağmen istediği gibi yaşamaya çalışmalıdır.

Kimse yargılamaya kalkmasın, yeterince yargılanıp üzüldüm ben. Önce kendinizin başına gelse nasıl yaşardım ne yapardım diye düşünün, sonra hiç bilmediğiniz bir yaşamın ne acılar çektiğini düşünün. Tüm insanlığın ihtiyacı olan şey, hoşgörü ve anlayış fazlası değil.