bugün

istatistik

bi tarafta probability lecture notes açık, sınava hazırlanmaya çalışıyorum, bi yandan da dayanamıyorum sözlük içim daralıyor, sınava iki gün kalmasına rağmen daha çok varmış gibi çalışamıyorum. geçen dakikalar günler, aylar gibi geliyor. bi çare kendimi atıyorum internetin derin dehlizlerine, önce bi uludağ sonra ekşi, varsa iki facebook kontrolü, youtube trendler... benim derinlik anlayışım da böyle sözlük.

insanı düşündürür, olasılık hesaplamaları güzel şeyler, ufuk açar kafa açar lakin derde de sokabilir.

üniversitesi tercihi yapacak arkadaşlar eğer bu bölümü düşünüyorlarsa söylemek istediğim bir kaç şey var:

-matematiği sevip sevmediğinizi keşfedin, sorgulayın. eğer cevabınız kesin olumsuzsa sakın ha seçmeyin, belirsiz ve mat sevenleri ise içeriye bekleriz.

-ispat göreceksiniz, sonuçta fen fakültesi öğrencisisiniz ve sizden birer bilim insanı olmanız bekleniyor.(!) istatistik ispatları öyle kısa tatlı ispatlar da değil sözlük.

-türk dili, inkılap, müzik ve toplum, anadolu sanat tarihi, kemometri (bi nevi kimya istatistiği) gibi garip, absürt, istatistik okuyan biri için ne alaka diyeceğiniz dersler de göreceksiniz bunlara da hazırlıklı olun. spesifik olarak saydığım bu dersler ege'ye ait mesela.

-matris, stokastik süreçler gibi üç dört kolay bölüm dersi dışında (hocaya da bağlı olarak tabii) pek kolay konular ve içerikler görmeyeceğinizden mütevellit sinema tv okuyan arkadaşınız varsa iletişimi kesmeye şimdiden başlayın. *