bugün

bayan yanı

esasında uzun yolculuklar için gerekli bir uygulamadır. empati yapıp kendimi bayanların yanına koymayacağım, hayır.
şimdi efendim böyle bir uygulama olmasaydı yanımıza şişman bir teyze düşme olasılığı, güzel bir bayan düşme olasılığından kat kat daha fazla olacaktı. yolculuklarınızda bu gözlemi yapın, bana hak vereceksiniz.
neyse işte... malum, hem şişman, hem teyze, bir yandan yanlış anlama olmasın diye teması mümkün mertebe kısmaya çalışıyorsun, bir yandan da teyzenin çocuklarını, çocuklarının okulunu, çocuklarının arkadaşlarını, komşularını, eltilerini vs. dinleyip hı-hı diye kafa sallıyorsun. biliyorum, çünkü 7-8 saatlik bir yolculukta şans eseri böyle bir şey geldi başıma, teyze de "ne olacak, çocuğum yaşında ayol" diyerek gerginlik yaratmadı.
ha, güzel bir bayan düştü diyelim yanınıza, rahat mı edeceksiniz? elbette hayır. yine "aman yanlış anlama olmasın, tacizci demesinler" diye diken üstünde geçecek o yolculuk. o yüzden ben memnunum arkadaşım uzun yollarda yanımda bayan olmamasından. genelde benim ayarımda biri düşer yanıma, "selamın aleyküm, aleykümselam, hayırlı yolculuklar"... bitti gitti, ondan sonra takıl istediğin gibi.